Gemeente Berkel en Rodenrijs


Buurt-ACTIE-dag geslaagd: bewoners enthousiast!!

Donderdag 6 juli stond de wijk Meerpolder centraal tijdens een Buurt-ACTIE-dag. De politie hield snelheidscontroles en de brandweer controleerde brandkranen en de bereikbaarheid. Ondertussen werd druk onkruid gewied en geveegd, klein straatwerk gerepareerd en een bord hier en daar geplaatst. Als klap op de vuurpijl werden de doelpalen op het trapveldje aan de Havenstraat feestelijk in gebruik genomen. De bewoners reageerden enthousiast.

Vervolg op wijktafel
Burgemeester De Goey opende de dag met een briefing op het schoolplein van de Prins Johan Frisoschool. Zij gaf aan dat de Buurt-ACTIE-dag een vervolg was op de bewonersavond (wijktafel), die begin juni in Meerpolder had plaatsgevonden over het thema `Veiligheid'. De wijktafel leverde diverse aandachtspunten voor de Veiligheid op. Deze varieerden van het ontbreken van bebording, onderhoud groen, overlast van hondenpoep tot onveilig rij- en parkeergedrag. Voor het gemeentebestuur aanleiding om in een gezamenlijk optreden met de brandweer, de politie, Beheer Buitenruimte, Ontwikkelingsbedrijf Vinex en 3B-wonen de wijk gedurende één dag extra aandacht te geven. De gemeente werkte bij de wijktafel en de Buurt-ACTIE-dag samen met de bewonersvereniging De Meerpolder (www.demeerpolder.nl).

briefing buurtactiedag

Samenwerking bevorderd
Alle medewerkers aan de Buurt-ACTIE-dag deden mee aan de gezamenlijke lunch in het gebouw van de Zilveren Schakel aan de Muiderstraat. Een mooie gelegenheid om elkaar (beter) te leren kennen en zo de samenwerking tussen alle veiligheidspartners in de wijk te bevorderen.

foto gemeenschappelijke lunch

(Hondenpoepvrij??!!) trapveldje in gebruik genomen 's Middags namen de kinderen uit de wijk de nieuwe doelpalen op het grasveld aan de Havenstraat in gebruik. Wethouder Vermeulen verrichtte de officiële aftrap, ook de jongerenwerker van stichting Jongerenwerk Midden-Holland voetbalde een potje mee. Toeschouwers genoten van een gratis ijsje, de aanwezigheid van clown Bart en het waterballet van de brandweer. De clown had hondenbezitters tijdens de Buurt-ACTIE-dag instructies gegeven over het gebruik van hondenpoepzakjes (die gratis te krijgen zijn op het gemeentehuis!)

opening trapveldje

uitdelen ijs

waterkanon brandweer

Mede mogelijk gemaakt door....
De Buurt-ACTIE-dag was een initiatief van het gemeentebestuur en werd georganiseerd door afdeling brandweer en veiligheid in samenwerking met de politie, beheer buitenruimte, het Ontwikkelingsbedrijf Vinex en 3B-wonen. Dankzij de inzet van iedereen werd de Buurt-ACTIE-dag een succes. Dat vonden de bewoners ook, bleek uit de reacties.

irado vuilophaal

Uitgevoerde acties
Tijdens de Buurt-ACTIE-dag zijn de volgende ACTIES uitgevoerd:
§ extra maaibeurt, extra veegbeurt, extra legen papierbakken
§ extra vuilophalen
§ snelheids- en parkeercontroles
§ aanbrengen bebording
§ reparaties klein straatwerk
§ verkeersaanwijzingen
§ inrichting trapveldje
§ controle veiligheid bouwplaatsen
§ controle brandkranen en bereikbaarheid
§ extra onkruid wieden
§ controle op sleutelkluizen en achterpaden
§ surveillance door de wijk

samenwerking politie, beheer buitenruimte

brandweeroverleg

Vanaf volgende week plaatsen we op deze plek een documentje met nog veel meer foto's, dus kijk dan nog even of je jezelf op de site herkent!

Laatste wijziging website: 14 juli 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs