Entree

Kinderconcert Koninklijk Concertgebouworkest: Peter en de Wolf

De Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw verandert zondagmiddag 9 juli 2006 om 13.00 en 15.00 uur in een sprookjesachtig bos waar het Koninklijk Concertgebouworkest tweemaal Peter en de Wolf uitvoert. Dirigent is Hans Leenders. Remko Vrijdag, bekend van het televisieprogramma Klokhuis en het cabarettrio De Vliegende Panters, vertelt het kleurrijke verhaal van Peter die de wolf vangt.

Speciaal voor dit concert componeerden dertig kinderen tussen 8 en 15 jaar drie intermezzi die zij zelf, samen met het Concertgebouworkest, ten gehore zullen brengen. Twintig van deze kinderen hebben geen specifieke achtergrond in de muziek terwijl de overige tien verbonden zijn aan de vooropleiding van het Conservatorium in Den Haag. Componist Ron Ford zorgde voor muzikale schakels tussen het origineel en de variaties. Uiteraard speelt het Concertgebouworkest ook de originele versie van Prokofjev.

Dit ambitieuze project in samenwerking met jongerenvereniging Entrée laat zien dat klassieke muziek spannend en toegankelijk is voor iedereen, ongeacht leeftijd en achtergrond.

Programma
Zondag 9 juli 2006
13:00 uur en 15:00 uur
Concertgebouw, Amsterdam

Koninklijk Concertgebouworkest
Hans Leenders, dirigent
Remko Vrijdag, verteller
Hannah Conway, animateur

Ron Ford Peter en de Wolf Ouverture (wereldpremière) Sergej Prokofjev Peter en de Wolf
Ron Ford Interludium (wereldpremière)
Dertig kinderen Drie intermezzi bij Peter en de Wolf (wereldpremière)

Meer informatie: www.entreeweb.nl/peterendewolf en www.concertgebouworkest.nl

Kaarten bestellen voor Peter en de Wolf? Ga naar de kassa van het Concertgebouw (dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur) of reserveer via: 020- 67 18 345 (10:00 uur - 17:00 uur).

Entrée
Peter en de Wolf met het Koninklijk Concertgebouworkest wordt georganiseerd door Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. De vereniging heeft ruim 3700 leden tot en met 26 jaar, die voor euro 5,- (per concert) 200 concerten per jaar in het Concertgebouw kunnen bezoeken. Entrée organiseert meer bijzondere muzikale projecten voor jongeren zoals SOUK met Marokkaanse en westerse muziek afgelopen september en het Groot Entrée Orkest met honderd jonge amateurmusici in april jl. Meer informatie: www.entreeweb.nl.