van den ende theaterproducties
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 30-06-2006 16:40

Amsterdam, 30 juni 2006

Jesus christ superstar bezetting breekt records
Hoogste bezetting voor een 'bus and truck' ooit

De rockmusical Jesus Christ Superstar behaalde met negen nominaties een recordaantal musical awards nominaties. Nu, een week voor de laatste voorstelling op 9 juli, breekt hij weer alle records. Jesus Christ Superstar is de best bezette 'bus and truck' van Joop van den Ende Theaterproducties ooit. Met 90% zaalbezetting hebben op 9 juli 200.000 mensen de voorstelling gezien.

Binnen Joop van den Ende Theaterproducties wordt ieder seizoen naast de 'Nationale Tour' een 'Bus and Truck' voorstelling geproduceerd. Een 'Bus and Truck' voorstelling reist door het gehele land en doet meerdere theaters aan. Over het algemeen staat de voorstelling, in tegenstelling tot de Nationale Tour, maar een aantal dagen in een stad. De Nationale Tour staat in het algemeen een aantal weken op één plaats.

Hoofdrolspeler Dieter Troubleyn (Jezus): 'Jesus Christ Superstar is gemaakt vanuit de overtuiging dat één persoon het verschil kan maken. Ik ben trots dat we zoveel mensen hebben bereikt en ik hoop dat de we de bezoekers hebben kunnen laten nadenken over deze overtuiging. Nog één week in het Beatrix Theater en dan nemen we allen met pijn in ons hart afscheid van deze geweldig klassieker.'

Andrew Lloyd Webber en Tim Rice creëerden aan het einde van de roerige jaren zestig de rockmusical Jesus Christ Superstar. Een moderne, gedurfde en omstreden interpretatie van de laatste zeven dagen in het leven van Jezus Christus. Jezus wordt daarin op menselijke en invoelbare wijze geportretteerd als een man die, op het hoogtepunt van zijn invloed en roem, het vertrouwen verliest van Judas, die vermoedt dat de mythe rondom de man Jezus belangrijker is geworden dan hetgeen hij predikt in naam van God. Jesus Christ Superstar bracht een aantal bekende nummers voort als 'I don't know how to love him', 'Gethsemane' en 'Superstar'.

Jesus Christ Superstar is t/m 9 juli 2006 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Voor meer informatie: www.musicals.nl/jcs

Noot voor de redactie,