Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 4 juli 2006

Aandacht val enclave Srebrenica

Wim Dijkema vertelt zijn verhaal

Op zondag 9 juli aanstaande vertelt de heer Wim Dijkema in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork zijn verhaal over de belevingen tijdens de val van de enclave Srebrenica. De lezing begint om 14.00 uur.

Wim Dijkema wordt geboren in 1948. Na het volgen van de MTS in Groningen besluit hij om aan de slag te gaan bij defensie. Vanaf 1985 werkt hij op de communicatieve afdeling. Hij is onder meer redacteur van een brigadeblad. Van januari tot en met juli 1995 is adjudant Dijkema als intern voorlichter van

Dutchbat III aanwezig in Srebrenica. Hij maakt onder meer een krant voor soldaten, fotografeert en filmt alles wat te maken heeft met het bataljon en verzorgt de dagelijkse nieuwsuitzendingen op Radio Dutchbat. Hij is één van de ongeveer 400 militairen die de val van de enclave van dichtbij meemaakt.

In 2003 gaat Wim Dijkema na bijna 36 jaar trouwe dienst bij defensie met pensioen. In datzelfde jaar keert hij terug naar de plaats waar zijn gedachten nog regelmatig naar toe dwalen. Hij bezoekt een kerkhof in Tuzla waar vele graven van kinderen liggen.

'Als je dat ziet, dan schiet je vol'.

Wim Dijkema is op zondag 9 juli om 14.00 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork om zijn verhaal te vertellen. De toegang is bij de entree van het museum inbegrepen.