Ingezonden persbericht


Persbericht

4 juli 2006

Zondag 9 juli 2006 Gouden Pet Festival voor straatmuzikanten in Leiden: 20e editie

Eén keer per jaar wordt op iedere straathoek van Leiden gemusiceerd. Koren, close harmony groepen, folksingers met een gitaar, smartlapzangers begeleid door accordeon, rijp en groen talent laat zich horen aan een enthousiast publiek. Aan het eind van de dag treden zes finalisten, uitverkoren door een deskundige jury, op het Pieterskerkplein voor het voetlicht, waarna jury en publiek bepalen wie de winnaar van de Gouden Pet is. De winnaar van de 1e prijs krijgt E 500, en de felbegeerde Gouden Pet. De 2e prijs bedraagt E 250, en de 3e prijs E 125,-. De voorronde start om 12.30 uur en de finale begint om 16.30 uur op het Pieterskerkplein.

Extra feestelijke 20e editie!
Het wordt die zondag één groot feest in Leiden. Op het Pieterskerkplein is van 12.30 tot 16.00 uur een echt kindercircus. De finale van de Gouden Pet start met een optreden van The Amazing Stroopwafels. De optredens van de finalisten van de artiesten worden afgewisseld door nummers van de bigband Fort Night Swing Bigband, zodat de finale één lang swingend spektakel wordt.

Het festival is gratis toegankelijk. Kijk voor het programma op www.goudenpet.nl of haal zondag een exemplaar op het Pieterskerkplein.

Hieronder treft u een overzicht aan van de artiesten die zullen optreden:

Fruitcompagnie. Light verse, lyriek, cabaretlied, chanson, absurditeiten. De Fruitcompagnie treedt voor u op met een gevarieerd palet van eigenzinnig liedwerk en voordrachten - Voordracht/zang door Sjoerd van Berkel en Felix Hogeboom, gitaar door Jelle Bouwhuis en Daan.

Heer Dinges .Heer Dinges heeft een groot repertoire kinderliedjes die hij brengt op eigen wijs en met een gezonde dosis dinges. Hij is bioloog en zingt dan ook het liefst over dieren en planten. Hij doet daar graag een dansje bij en als zijn pet goed staat, deelt hij ballonnen uit! Heer Dinges zingt het liefst de hele dag en speelt daarbij op zijn ijzeren gitaar (dobro). Maar hij is ook Heer en Meester op de dingofoon (kazoo). Hierop speelt hij zwierige zwing, wiegende walsjes, neus-peuterdeunen, snerpende klezmerg en soms zelfs maffe marsen. Iedereen mag mee!

Demeter. Uiteenlopend van afrikaans, jazz tot pop en ballads. Waarschijnlijk maken ze voor het festival een speciaal thematisch programma. Inhoud in de richting van (teken-)film tunes met zang...

Ukelele Ike. Real hot swing & tearjerking crooners uit de 20er en 30er jaren, old style jazz op onnavolgbare wijze gezongen en begeleid op de UKULELE door: "the one and only UKULELE IKE".

Oost-Europakoor MILA. Warmbloedige Russische en Oekraïense, stevige Bulgaarse en Kroatische, lieflijke Poolse en Tsjechische en vrolijke Macedonische liederen!

Patchwork. A capella barbershopzang door 4 vrouwen, vierstemmig: tenor, lead, baritone, bass.)

De Reizende sterren. Hollandstalige en Engelse evergreens.

Carlos Vamos. Instrumentale gitaarmuziek!

De Smarties. Nederlandstalige liedjes van voor 1960 in sommige gevallen begeleid door accordeon en anders acapella.

L.O.E.M. Zangduo speelt onder begeleiding van een akoestische gitaar covers uit de 60er jaren en eigen Nederlandstalig repertoire: satire, smartlap, romantiek.

TurnAround. Een nieuw Singer/Songwriters Duo uit Castricum van klassiek tot blues en van musette tot rock.

4xNiks. 3 dames en 3 heren, begeleid door een enkele accordeon.

Matzko. Powerfolk gemaakt door: Viool, 3 x zang, 2 x gitaar, dwarsfluit, drums en mondharmonica.

QSH (Quarter Sextet and a Half ).Akoestische pop (singer songwriter)

De Rooiebal. Ik zing mijn "smartlappen" en vrouwvriendelijke liederen graag tussen de mensen waar door de teksten nog beter tot zijn recht komen begeleidt door een trekzak.

Kelvinators. Smartlappen, blues, country en rock door 2 akoestische gitaren, trommel, tamboerijn en 3 maal zang.

Meermeid. Vijf zangeressen brengen een heel afwisselend repertoire, niet onder één noemer te vangen. Vierstemmig a-capella.

Da Jokerz. Twee Afghaanse politieke vluchtelingen (Abdul Ali & Ismality) zijn al 3 jaar bezig met het schrijven en produceren van hiphop/rap muziek in drie talen nl: Engels, Nederlands en Afghaans (dari) Winnaar van de Kunst bende 2003 (1e prijs) en Kunst bende 2004 (2e prijs).

Klarinetduo. Dit duo bestaande uit een besklarinet en een basklarinet zijn lid van de Leidse Harmonie Kapel. Alle muziekstukken zijn duetten. Ze spelen stukken in de volgende genres± Jazz, Boogie Woogie, Klezmer en klassieke duetten van o.a. Mozart en Wojciechowski.

Trio Gestrikt Plus. Zij spelen eigen nummers en bewerkte nummers van anderen, vooral met het thema Leiden maar ook allerhande ongein. wij spelen vooral voor de lol. De originele samenstelling kon dit jaar ivm de vakantie van hun voordrager aangever en gitarist niet doorgaan, maar omdat ze deze grootse dag niet willen missen zijn ze nu present met dit vrolijke viertal ook wel hopla di popla of Trio Gestrikt Plus dus.

Hans de Ridder. Walsjes en polka's uit "Kleine Weltreise" deel 1 een beginnersboekje voor accordeonisten. Heel gezellige deuntjes. Tulpen uit Amsterdam hoopt hij nooit te kunnen, dat kan iedereen al spelen!!

Carl Appelbaum. Sinds 7 jaar speelt hij gitaar. Sinds een half jaartje treedt hij mijn eigen liedjes op. Zijn grootste passie is nu dan ook om op te treden. Make love not war!

Voor de pers:
Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Frank van Leeuwen 06-10399488 of info@muziekfestivalsleiden.nl of kijken op www.goudenpet.nl -----------------------

---- --