Ingezonden persbericht


tentoonstelling 'Het hangt in de lucht' Natuurmuseum Nijmegen

Wat zit er eigenlijk in lucht? Hoe kan een vogel vliegen? Hoe werken je longen? En luchtvervuiling, wat is dat precies? Op dit soort vragen krijg je antwoord in de interactieve tentoonstelling Het hangt in de lucht. In deze expositie worden verschillende aspecten rond het thema 'lucht' behandeld zoals het weer, opwarmen van de aarde, ruimtevaart, gezondheid en vliegen. Natuurlijk kunnen bezoekers ook zelf aan de slag: ze kunnen experimenteren met een windtunneltje, een luchtballon, geluidsgolven en de werking van longen. De tentoonstelling Het hangt in de lucht is van 9 juli tot en met 17 december 2006 te zien in het Natuurmuseum Nijmegen.

Lucht is één van de basiselementen van het leven. Mensen en de meeste planten en dieren hebben lucht nodig om te kunnen leven. Veel planten maken ook gebruik van de wind voor hun voortplanting. Vogels en vliegtuigen maken gebruik van lucht om te kunnen vliegen. Lucht is echter allang geen luchtig onderwerp meer. Lucht en luchtkwaliteit zijn belangrijke milieu-onderwerpen op dit moment. De te hoge concentraties fijnstof in Nederland halen regelmatig de krant. Ook hier gaat de tentoonstelling op in. In de expositie kunnen bezoekers op verschillende manieren experimenteren met lucht. Hoe werken geluidsgolven? Hoeveel CO2 ademt een mens uit? Hoe werkt de opwarming van de aarde? Kun jij het weer voorspellen? De tentoonstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Kinderen kunnen een speurtocht doen.

Adres: Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: ¤ 3, - voor volwassenen en ¤ 1,50 50 voor kinderen en 65+. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.



Ingezonden persbericht