FIFA vraagt U2NL ook voor de finale WK 2006

WK finale Duitsland met Hollands tintje

STADSKANAAL, 20060704 -- Voor de U2 tribute band U2NL breken mooie tijden aan.


Onlangs ontving de band van de voetbalorganisatie FIFA een uitnodiging om een concert te geven voorafgaand aan de WK kwartfinale Brazilie-Frankrijk van afgelopen zaterdag. Na afloop bleken de duizenden aanwezigen en de FIFA zelf zo onder de indruk van deze U2 band dat ze de programma's hebben gewijzigd op de finale dag, en dat U2NL opnieuw mag aantreden op 9 juli.

De presentator van de WDR kondigde de band afgelopen zaterdag in Keulen aan met de woorden: "De enige Nederlanders die op dit moment nog in Duitsland mogen spelen". Hierop volgde een wervelende U2 show voor het vele duizend-koppige publiek wat hetgeen dat de mannen op het podium lieten zien erg konden waarderen. Zelfs toen de band vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd moest stoppen om plaats te maken voor het voetbal, vroegen de toeschouwers op de Roncalliplatz massaal om een "Zugabe".

Een indrukwekkende stilte viel tijdens de speech van de Nederlandse Bono, waarin hij vertelde over de positieve rol van voetbal en sport wereldwijd. "vele culturen en religies over verschillende continenten komen hier bij elkaar om samen het feest van sport en muziek te vieren, veel politieke leiders kunnen een voorbeeld aan supporters als jullie nemen" waren woorden die grote bewondering oogsten onder de immense menigte.

De muzikale prestatie van de band heeft de FIFA doen besluiten U2NL een plaats te geven op de finaledag van dit WK. De band zal, naar verwachting van de organisatie voor ongeveer 50.000 man, aanstaande zondag 9 juli op een speciaal voor de finale vervaardigd terrein in Keulen spelen, voor aanvang van de WK finale.




Ingezonden persbericht