Politie Flevoland

Aanhouding vijf verdachten na geweld

Lelystad, 09-07-2006 o Aan de Botter heeft de politie zaterdagnacht het nodige te doen gehad met een vechtpartij. In totaal werden vijf verdachten aangehouden.

Eenmaal ter plaatse werd duidelijk dat het zou gaan om vijf jongeren die met een fiets tegen een auto zouden hebben gegooid. Die wagen was eigendom van een 45-jarige man uit Lelystad, die de jongens daarop aansprak. Vervolgens ontstond een worsteling, waarna meerdere buurtbewoners zich er mee gingen bemoeien. De jongens zijn er vervolgens vandoor gegaan, waarna de politie werd gebeld.

Minderjarig

Die kon dankzij een getuige de groep even verderop in de Botter aanhouden. Zij werden aangehouden vanwege openbare geweldpleging tegen goederen en overgebracht naar het politiebureau, waar ze werden ingesloten voor nader verhoor. Het ging om vijf jongens uit Lelystad in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar, omdat ze minderjarig zijn, werden de ouders gebeld. Drie van hen kregen nog een boete, omdat ze zich niet konden legitimeren. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Onder meer om na te gaan of de verdachten nog meer vernielingen hebben gepleegd.