Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juli 2006

Vrachtauto met oud ijzer kantelt, twee personen gewond

Oldenzaal

Zaterdagmiddag 8 juli om ongeveer 15.05 uur werd gemeld dat op de Provinciale Rondweg N342, afrit De Thij, een vrachtwagen met oud ijzer was gekanteld. In eerste instantie werd gemeld dat de beide inzittenden bekneld zouden zitten, toen de politiemensen echter ter plaatse kwamen stonden beiden, de 48 jr. bestuurder en een 13 jr. inzittende, beiden uit Oldenzaal, naast de vrachtwagen. De vrachtwagen lag op de middengeleider waardoor beide rijstroken geblokkeerd werden. Bestuurder en inzittende werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 48 jr. werd opgenomen en de 13 jr. kon na behandeling in de loop van de zaterdagavond naar huis. Met behulp van twee kranen is de vrachtauto rechtop gezet nadat eerst de lading was overgeladen in een andere vrachtwagen. Daarna kon de gekantelde auto worden weggesleept. Beide rijstroken, op en afrit, zijn tot ongeveer 20.45 uur voor alle verkeer gesloten geweest. (06-087216)

Man aangetroffen met vermoedelijk harddrugs

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen zaterdagavond 8 juli om ongeveer 19.45 uur een hen bekende drugsdealer fietsen over de Kuipersdijk in Enschede. Hierop werd besloten de man, een 20 jr. Enschedeer, te controleren. De 20 jr. probeerde er vandoor te gaan, maar op de Wethouder Beversstraat kon hij tot staan worden gedwongen. Hier bleek dat hij het bezit was van een pakje weet en twee bolletjes vermoedelijk heroïne en twee bolletjes vermoedelijk cocaïne. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het inderdaad om heroïne en cocaïne gaat. Omdat aan het bureau bleek dat de 20 jr. ook nog een 29 tal dagen gevangenisstraf te goed had voor een andere zaak, is hij in eerste instantie daarvoor opgesloten. (06-087214)

Vrouwen dringen met smoes binnen bij invalide man

Enschede

Werd zaterdagavond 8 juli om een uur of acht gemeld dat drie vrouwen binnen zaten bij een geestelijk gehandicapte en moeilijk ter been zijnde man aan de Roomweg in Enschede. Uit het verdere verhaal bleek dat de drie vrouwen met een smoes bij de man waren binnengedrongen. Een buurtbewoner had een en ander gezien en vertrouwde het niet en nam contact op met de instelling die de man begeleid. Een medewerkster van deze instelling belde de man die bevestigde dat de drie vrouwen bij hem binnen waren en dat hij dat niet prettig vond. Hierop is de medewerkster direct naar de woning . gegaan en trof daar de drie vrouwen nog aan. Op haar aandringen gingen de drie naar buiten en werden buiten door de reeds gewaarschuwde politiemensen aangehouden. De drie Enschedese dames van 44, 44 en 18 jr. zijn overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de zondag zijn de drie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer zal samen met de medewerkster van de instelling die hem begeleid, aangifte doen. (06-087223)

Ex-vriend aangehouden na bedreigen met de dood van ex-vriendin

Almelo

Zaterdagmiddag 8 juli werd door een 20 jr. Almelose aangifte gedaan van het feit dat zij door haar 24 jr. ex-vriend met de dood werd bedreigd. Na het opnemen van de aangifte werd na overleg met justitie besloten deze 24 jr. aan te houden. In de loop van zaterdagavond werd de man rond 21.15 uur in de omgeving van zijn woning in Almelo aangetroffen en aangehouden. Hij is opgesloten en in de loop van zondag de 9e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-087106)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --