Politie Gelderland-Zuid

Getuigen achterhalen veroorzaker aanrijding

Bestuurder blijkt dronken

Nijmegen, 09-07-2006 o Zaterdagnacht, omstreeks 01.40 uur, vond op het Takenhofplein in Nijmegen een aanrijding plaats waarna de veroorzaker er zonder zich bij de gedupeerde bekend te maken vandoor ging. Getuigen reageerden behulpzaam en reden de auto achterna.

Een 21-jarige Nijmeegse stond met haar auto te wachten voor het rode verkeerslicht van de Van Schuylenburgweg bij de rotonde met het Takenhofplein toen zij van achteren werd aangereden door een, naar later bleek, 51-jarige Nijmegenaar. Deze ging er vervolgens in de richting van Lindenholt vandoor. Twee getuigen die het voorval hadden zien gebeuren, zijn er achteraan gereden.

Bij Leuvensbroek werd het voertuig achtergelaten en zou de bestuurder zijn weggerend. De twee getuigen namen de achtergebleven sleutels uit de auto en brachten deze naar de plaats waar de aanrijding had plaatsgevonden. De politie heeft de beschadigde auto voor nader onderzoek in beslag genomen.
Kort daarop kon de 51-jarige bestuurder van de auto in zijn woning in de buurt worden aangehouden op verdenking van verlaten van de plaats ongeval. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een blaastest bij de man afgenomen die uitwees dat er sprake was van rijden onder invloed. Het rijbewijs van de 51-jarige Nijmegenaar is ingevorderd.

De 21-jarige Nijmeegse doet aangifte. De politie vraagt de twee behulpzame getuigen, die na het afgeven van de autosleutels zijn doorgereden, om contact op te nemen. (08)