Politieberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 09-07-2006

Twee meisjes aangehouden

LOPIK Op zaterdagavond 8 juli heeft de politie twee meisjes van 15 jaar aangehouden vanwege belediging.

De meisjes uit Lopik en Nieuwegein waren op stap in een horecagelegenheid aan de Rolafweg Noord. De meisjes waren zojuist uit de horecagelegenheid gezet vanwege hun gedrag. Ook buiten bleven zij zich hinderlijk gedragen en scholden een aanwezige politieagent uit. Hierop werden beide dames aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor werden zij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN In nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli heeft de politie een inbreker rond 04.10 uur aangehouden op het Kempenaerpark.

Kort daarvoor was de 21-jarige inbreker uit Nieuwegein een woning aan de Jan van Scorelhage binnengeklommen via een openstaand raam. In de woning trof de verdachte de dochter des huizes aan. Na een korte worsteling waarbij hij de 22-jarige vrouw probeerde de mond te snoeren, vluchtte de man het huis weer uit. Op basis van zijn signalement en aanwijzingen van een echtpaar dat hun auto aan het inpakken was voor om met vakantie te gaan, kon de man kort daarop aangehouden.

Meisje betast

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond rond 23.20 uur is een 15-jarige fietsster uit Nieuwegein door een bestuurder van een scooter onzedelijk betast.

Toen het meisje over de Postduif reed, werd zij door een scooter ingehaald die haar probeerde klem te rijden. Dit lukt niet omdat het slachtoffer van haar fiets stapte. Vervolgens kwam de bestuurder van de scooter naast haar rijden en betastte hij de borsten van het meisje. Het meisje duwde hierop de man weg, waarna hij wegreed. Het betrof een man met een lichtgetint uiterlijk, 30 tot 35 jaar oud, normaal postuur met toch een buik, donkere broek, t-shirt met horizontale strepen, hij reed op een donkere scooter en droeg een donkere helm. Getuigen of mensen die de man naar aanleiding van het signalement herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom: 0900 88 44 (lokaal tarief).

Aanhouding na rijden onder invloed

MAARSSEN Op zondagochtend rond 4.40 uur heeft de politie een 32-jarige man aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man was op de Schalkwijkseweg van zijn scooter gevallen en liep hierdoor een lichte hersenschudding op. Hij bleek een glaasje te veel op te hebben: hij blies 585 ug/l. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.