Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongen verdacht van vernieling en pleegt verzet
Publicatiedatum: 9-7-2006 12:19:48

Wageningen - Een 17-jarige inwoner van Wapenveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in Wageningen. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht een bord - dat stond aan de Peppelsteeg - te hebben vernield. Nadat de vernieling was gemeld en een signalement was doorgegeven, zijn agenten naar de jongen gaan uitkijken. Ze kwamen hem tegen op de Plassteeg, waar hij met enkele anderen fietste. Hij werd aangesproken en vervolgens aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Het is nog onduidelijk waarom de vernieling werd gepleegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Brit aangehouden voor drugsbezit

Publicatiedatum: 9-7-2006 12:19:23

Zwartebroek - Bij de politie kwam zondag (rond 02.00 uur) de melding binnen dat er een verwarde man in Zwartebroek liep. Agenten namen een kijkje en troffen de betreffende man aan, slapend in een bushokje. Hij werd gewekt. Het bleek om een 28-jarige Brit te gaan. Hij had wat wiet en hasj bij zich. De man werd aangehouden en de softdrugs zijn in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Schade bij botsing tussen auto en aanhangwagen

Publicatiedatum: 9-7-2006 12:18:59

Wageningen - Een 64-jarige Doetinchemse automobilist reed zaterdagmorgen over de Poststraat in Wageningen. Op het trottoir van de Poststraat stond een aanhangwagen van waaruit bloemen werden verkocht. De Doetinchemmer week op een gegeven moment uit voor geparkeerd staande autos, maar zag daarbij waarschijnlijk de openstaande klep van de aanhangwagen over het hoofd. De auto drukte de aanhangwagen om, waarbij de aanhanger op zijn beurt een verkeersbord en een brandkraan omver duwde. De aanhangwagen kwam vervolgens tegen een muur tot stilstand.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 9-7-2006 12:18:36

Ede - Een 18-jarige Edese fietsster en een 16-jarige Edese bromfietser zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De fietsster reed over de Bokschoterweg in haar woonplaats, komende uit de richting van de Peppelensteeg. Op het aldaar gelegen kruispunt zou ze geen voorrang hebben verleend aan de voor haar van links komende bromfietser. De twee botsten, waarna de 18-jarige kampte met hoofdletsel. De Edenaar had een wond aan het linkerachterbeen. De fietsster is voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei.
Voorthuizen - Een 57-jarige automobiliste uit Zwartebroek kampte zaterdagavond met nekklachten. De vrouw reed die avond rond 20.00 uur over de Hoofdstraat in Voorthuizen, komende uit de richting van Terschuur. Zij remde op een gegeven moment af om rechtsaf de Evertsenlaan in te kunnen slaan. Achter haar reed een 35-jarige automobilist uit Amersfoort. Het lukte hem niet om tijdig zijn voertuig tot stilstand te krijgen, waardoor een botsing ontstond. Voor zover bekend is de vrouw niet voor medische behandeling in het ziekenhuis geweest.
Lunteren - Een 55-jarige automobiliste uit Beverwijk kampte zaterdagmiddag met hoofdpijn en duizeligheid. Zij was rond 17.20 uur betrokken bij een aanrijding tussen twee autos op de kruising Klomperweg/Tienminutenweg in Lunteren.
Een 20-jarige automobilist uit Ederveen reed over de Klompweg, gaande in de richting van zijn woonplaats. Op de kruising sloeg hij linksaf en liet daarbij de hem tegemoetkomende automobiliste niet voorgaan. Een botsing volgde. De vrouw kreeg ter plaatse medische hulp. Garderen - Een 13-jarige fietsster uit Garderen is vrijdagmiddag gewond geraakt (vermoedelijk kneuzingen en rugletsel) in haar woonplaats. Het meisje reed over de Speulderweg, komende uit de richting van het Speuld. Nabij de Doctor H.C. Bosstraat sloeg ze linksaf. Zij gaf daarbij geen voorrang aan de links schuin naast haar rijdende 19-jarige Harderwijkse automobilist. De twee kwamen met elkaar in botsing, waarbij het meisje gewond raakte. Voor zover bekend is zij niet naar het ziekenhuis geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles

Publicatiedatum: 9-7-2006 12:18:07

Wageningen - Het Verkeershandhavingsteam (VHT) was zaterdag van 20.45 uur tot 24.00 uur te vinden op de Nijenoord Allee, de Grintweg en de Mansholtweg in Wageningen. Er werd onder meer gecontroleerd op snelheid, alcoholgebruik en het dragen van de helm. Zon 180 personen werden gecontroleerd op snelheid; hiervan reden er 34 te hard. Er werden 413 blaasproeven afgenomen. Zes bestuurders bleken onder invloed te verkeren (onder hen bevond zich een 21-jarige Edenaar (ongeveer 1,08 promille), waarvan het rijbewijs werd ingevorderd). Tevens werden er nog twee bekeuringen uitgedeeld voor iemand die reed zonder geldig rijbewijs en voor iemand van wie de bromfiets een te hoge constructiesnelheid had.
Het VHT was zondag tussen 00.30 uur en 03.00 uur ook te vinden op de Nude en de Lawickse Allee in Wageningen. Hier werden diverse bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Vier personen bleken inderdaad onder invloed achter het stuur te zijn gekropen. Eén van hen kreeg nóg een proces-verbaal, omdat hij nadat hij gecontroleerd was weer in zijn auto stapte.
Vrijdag werd van 07.46 uur tot 13.48 uur het verkeer gecontroleerd op de Lawickse Allee in Wageningen. Hier reden 32 (van de 3805 gecontroleerde verkeersdeelnemers) personen te hard. Tussen 15.56 uur en 21.20 uur was het VHT te vinden op de Ritzema Bosweg. Hier werden 4803 voertuigen gecontroleerd en 32 snelheidsovertredingen geconstateerd.
Barneveld - Het VHT controleerde vrijdag tussen 18.45 uur en 21.00 uur het verkeer op de Plantagelaan in Barneveld. Er werden 550 verkeersdeelnemers gecontroleerd en 91 overtredingen geconstateerd (waarvan 87-maal een snelheidsovertreding).
Oosterbeek - In totaal 29 personen reden vrijdag tussen 14.53 uur en 18.43 uur met een te hoge snelheid over de Wolfhezerweg in Oosterbeek. Er werden 996 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Renkum - Het VHT controleerde vrijdag (tussen 15.13 uur en 21.15 uur) het verkeer op de Bennekomseweg in Renkum. Van de 2167 gecontroleerde voertuigen overschreden er 6 de ter plaatse geldende maximumsnelheidsgrens.
Voorthuizen - Een 15-jarige bromfietser uit Barneveld is zondagnacht (rond 01.00 uur) bekeurd op de Rijksweg in Voorthuizen. Hij werd daar door agenten gecontroleerd. Hij bleek in eerste instantie geen bromfietscertificaat bij zich te hebben. Tevens kon hij zich niet identificeren. Al gauw werd duidelijk dat de Barnevelder nog geen 16 was en daarom geen certificaat kon hebben.
Ede - Het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Harskamp is in de nacht van zaterdag op zondag (rond 03.00 uur) ingevorderd. Agenten kwamen op de Telefoonweg een rijdende auto tegen, waarvan de lichten waren gedoofd. Zij gingen achter de auto aan en zagen dat deze slingerde. De bestuurder kreeg een stopteken, waaraan gehoor werd gegeven. Bij het aanspreken van de man - de 23-jarige Harskamper - roken agenten een alcohollucht. De ademtest wees uit dat de bestuurder onder invloed verkeerde (ongeveer 1,93 promille). Hierop werd hij aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 12 uur opgelegd.
Op de N224 in Ede is vrijdag 07.40 uur tot 10.25 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1400 gecontroleerden reden er 21 met een te hoge snelheid.
Het VHT controleerde tussen vrijdag 23.15 uur en zaterdag 01.15 uur op het rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Raadhuisstraat in Ede. Van 239 personen werd een ademtest afgenomen; twee bestuurders waren onder invloed (van een 36-jarige Edenaar werd het rijbewijs ingevorderd. Hij had een promillage van 1,68).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---