Politie Gelderland-Zuid

Man mishandelt vrouw, politie komt tussenbeide

Tiel, 09-07-2006 o Mountainbikers van politie grepen zaterdagnacht in de Damstraat in Tiel in toen zij zagen dat een man een vrouw vastpakte en haar keel dichtkneep.

Een buurtbewoner attendeerde die nacht surveillerende politiemensen op een conflict dat gaande was op de hoek Gasthuisstraat/Kerkstraat in Tiel. De agenten zagen daar een groep mensen staan die vervolgens uiteen gingen. Een man die zijn pas versnelde richting Markt werd goed in de gaten gehouden. Even later zagen zij dat deze man, 24 jaar uit Tiel, vermoedelijk zijn ex-vriendin, van 21 jaar ook uit Tiel, tegen de grond werkte. Tijdens zijn aanhouding verzette de Tielenaar zich hevig. Hij werd geboeid naar het politiebureau overgebracht waar hij verder wordt verhoord.

De plaats waar het voorval zich voordeed werd door politiemensen afgeschermd voor omstanders. Een passante, een 23-jarige Tielse, die samen met een groepje meerdere keren werd gevorderd om door te lopen via een andere route vond het nodig om een van de agenten uit te schelden. De vrouw is daarom aangehouden voor belediging. (08)