Politie Gelderland-Zuid

Man probeert aangehouden vriend mee te krijgen

Nijmegen, 09-07-2006 o Nadat een 22-jarige inwoner van Brielle door een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Wijchenseweg was aangehouden als verdachte van vernieling, probeerde zijn vriend hem alsnog mee te krijgen. Tevergeefs, ook hij werd aangehouden.

Een portier zag dat de 22-jarige een paal van een nabij gelegen eetgelegenheid vernielde door ertegen te schoppen en slaan. Daarop hield hij de man aan en waarschuwde de politie. Toen de agenten arriveerden konden zij de verdachte niet meteen naar het politiebureau brengen in verband met een andere melding en vroegen de portiers om nog even op de verdachte te letten.

Een 22-jarige Rotterdammer dacht zijn kans schoon te zien en probeerde zijn vriend mee te krijgen omdat de portiers volgens hem toch 'niets te zeggen zouden hebben'. Na enkele waarschuwingen bleef de man aan zijn vriend trekken en sjorren waarop ook hij werd aangehouden, voor ambtsbelemmering.

De politie bracht beide mannen over naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. (08)