Dorst naar de eindstreep; Jan-Clemens Lampe brengt "Bewegende poëzie"

VUGHT, 20060709 -- De Vughtse beeldend kunstenaar Jan-Clemens Lampe (* Utrecht 1938) is een nieuw literair project gestart: Dorst naar de eindstreep(TM). "Dichter op de sport" en "Bewegende poëzie" zijn bij dit project voor dubbele uitleg vatbaar. Lampe brengt zijn speciaal voor een sport geschreven gedicht namelijk op sportkleding.


De uitdaging is om de sfeer en de essentie van de sport samen te vatten in een kort gedicht, dat op een maximaal veld van 30x30cm leesbaar moet worden geprint op (meestal) de achterzijde van een sportshirt. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met de snelheid, waarmee de sporter zich voortbeweegt, alsmede de rugzak, die bij een aantal sportieve prestaties wordt gedragen.
Gestart is met twee series wielershirts in een effen basiskleur met respectievelijk korte en lange mouw, met op de achterzijde een gedicht, dat constant eindigt met de zinsnede "Dorst naar de eindstreep". Ook wordt een kleine serie singlets gemaakt voor marathon lopers.
Op de website www.dorstnaardeeindstreep.nl is de basis gelegd met een serie gedichten voor op de geëigende sportshirts, welke op speciale bestelling worden vervaardigd voor groepen sportbeoefenaars, die hun bereidheid tot doelgerichte inspanning en verbondenheid willen tonen door gezamenlijk dit literaire shirt te dragen. Er zijn gedichten voor wielrenners, hardlopers, marathon lopers, triatlon deelnemers, vierdaagse lopers, gps-geocachers, pieterpad lopers, elfstedentocht deelnemers en voor après-sport.
De shirts worden per project in een gekozen kleuruitvoering gebracht in hoge kwaliteit materiaal en hebben een minimum afname en levertijd.
Meer informatie via www.dorstnaardeeindstreep.nl of info@janclemenslampe.nl




Jan-Clemens Lampe, Visual Art