Politieberichten Eemland zuid, 15.15 uur

Utrecht, 09-07-2006

Tas met medicijnen vermist

AMERSFOORT- Op zondagochtend kreeg de politie de melding binnen dat vanaf vrijdagavond 7 juli een tas met gevaarlijke medicijnen wordt vermist.

Een 41-jarige man uit Amersfoort wist te vertellen dat in de plastic tas van Albert Heijn enkele goederen bevonden, 21 pillen Oxazepam en 7 pillen tegen een psychose. Hij raakte de tas kwijt in het Park Randenbroek. De politie waarschuwt tegen het gebruik van deze medicijnen die nadelig kunnen zijn voor de gezondheid. Dit geldt vooral bij inname van de pillen door kinderen. De politie raadt aan als iemand de tas vindt, deze af te leveren bij het politiebureau.

Betrapte dieven

LEUSDEN Op zaterdagochtend 8 juli heeft de politie een man aangehouden die bezig was in te breken in het gebouw van een sportvereniging aan de Bavoortseweg.

Rond 08.00 uur ging het inbraakalarm af bij de sportvereniging. Ter plaatse aangekomen, zagen agenten twee personen weglopen waarop de achtervolging werd ingezet. De mannen gingen er vandoor en kropen door een hekwerk heen en verdwenen uit zicht. Met behulp van een politiehond werd een van de dieven gevonden en aangehouden. Het betreft hier een man van 30 jaar uit Zeist. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

LEUSDEN De politie kreeg ook op zaterdag rond 17.50 uur de melding binnen dat een man bovenop de winkels aan de Hamershof liep. De man had even daarvoor bij de melder naar binnen gegluurd. De omgeving werd afgezet en na een achtervolging werd de 18-jarige man uit Leusden aangehouden. De man bleek geen onbekende te zijn van de politie. Na verhoor is hij heengezonden.

AMERSFOORT Op zondag 9 juli rond 00.20 uur heeft een inwoner van een woning aan de Hogeweg een inbreker aangehouden nadat hij hem op heterdaad had betrapt.

De 23-jarige man zat in zijn woning televisie te kijken waarbij hij zicht heeft op de bestelbus van de buren. Opeens zag hij iemand in de tuin lopen, waarop hij naar buiten is gerend. Hij zag kans de vluchtende dief een duw te geven, zodat deze ten val kwam. De 33-jarige Amersfoorter droeg enkele goederen bij zich die hij uit de bestelbus had meegenomen. De ingeseinde politie nam de man over en heeft hem overgebracht naar het bureau. Hier werd hij ingesloten.

Geweld tegen agenten

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zondag 9 juli zijn drie mannen aangehouden nadat zij geweld hadden gebruikt tegen agenten.

De drie maakten deel uit van een groep jeugd die zich bevond aan de Columbusweg. Eén van de aanwezigen maakte beledigende opmerkingen naar surveillerende agenten. Hierop liep de situatie uit de hand, er viel niet met de groep te praten. Na nog meer beledigingen, kreeg een van de agenten vuistslagen waardoor hij gewond raakte in zijn gezicht. Hierop is door de politie pepperspray gebruikt en zijn drie mannen uit Hoevelaken in de leeftijd van 19 en 20 jaar aangehouden. Zij zijn ingesloten en krijgen een proces-verbaal. In de loop van zondagmiddag zijn inmiddels twee van de drie verdachten weer vrij gelaten.

Getuigenoproep: jongens steken busje in brand

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli kreeg de politie rond 03.00 uur de melding dat een busje in brand was gestoken bij de Poortersdreef.

De 55-jarige eigenaar van de bus bevond zich in zijn huis toen hij van dichtbij het geluid van een scooter hoorde. Toen hij naar buiten keek, zag hij dat twee banden van zijn auto in brand stonden. Hij zag en hoorde dat twee jongens op een scooter ervandoor gingen. Zij reden weg over de Kattenbroekerpoort in de richting van de Ringweg-Noord. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt mensen te reageren als zij iets hebben gezien of hierna genoemde personen herkent. Beide jongens hebben een zelfde soort signalement: blanke jongen rond de 16 jaar, donkerblond haar, normaal postuur, tussen de 1.70 meter en 1.75 meter, gekleed in donkere kleding met een wit petje. De twee reden op een geel met blauwe scooter. U kunt contact opnemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44 (lokaal tarief).

Man krijgt kopstoten

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag 8 juli rond 16.45 uur vond aan de Bloemendaalsestraat een woordenwisseling plaats waarbij één man de ander mishandelde.

Om nog onbekende redenen, schold de man (van wie de identiteit nog niet bekend is) het 20-jarige slachtoffer uit Nijkerk uit en beschuldigde hem van een aantal zaken. Hierop diende hij een aantal kopstoten en trappen uit en kneep de keel van het slachtoffer dicht waardoor hij bijna het bewustzijn verloor. De man uit Nijkerk liep hierdoor verwondingen in zijn gezicht op en een pijnlijke rug en knie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Man valt in slaap: ongeval

WOUDENBERG Op vrijdagmiddag vond op de Geeresteinselaan een ongeval plaats waarbij drie autos betrokken waren.

Rond 16.00 uur reed een 20-jarige Biltse automobilist over de Geeresteinselaan. Hij reed met hoge snelheid tegen een auto aan die voor hem reed. Hierdoor werd deze auto naar rechts geduwd waarna deze met de zijkant tegen een boom tot stilstand kwam. De 50-jarige bestuurster uit Leersum liep hierbij een pijnlijke schouder en heup op. Door de aanrijding verloor de 20-jarige man de macht over het stuur en is vervolgens met de voorzijde van zijn auto tegen de auto gereden die weer daarvoor reed. Beide autos kwamen in de berm tot stilstand. De bestuurders kwamen er zonder verwondingen vanaf. De man uit de Bilt verklaarde later dat hij in slaap was gevallen, daarom wordt er een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.