Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (09/07/06)

OOSTERHOUT NB, 9 juli 2006

Jongen aangehouden na huiselijk geweld

DORST: De politie heeft zaterdag 8 juli omstreeks 22.15 uur een 17-jarige jongen uit Dorst aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De jongen wordt ervan verdacht zijn 49-jarige vader te hebben bedreigd. Ook had hij eerder op de dag een ruit van de woning vernield. De vader deed aangifte van huiselijk geweld. De jongen is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mensen gewond na aanrijding met losgeschoten caravan

ANDEL: Zaterdag 8 juli rond 12.45 uur vond op de Wilhelminasluis een aanrijding plaats, waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Een 42-jarige man uit Wijk en Aalburg reed met zijn auto met caravan over de sluis in de richting van Giessen, toen het vakantiehuis door nog onbekende oorzaak losraakte.
De caravan klapte op de auto van een 26-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Hun auto raakte door de klap onbestuurbaar, ging spinnen en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. De man en vrouw uit Capelle aan den IJssel klapten hierbij met hun auto vol op de auto van een 46-jarige man uit Tilburg en een 38-jarige vrouw uit Brakel. In deze auto zaten twee kinderen van 11 en 6 jaar oud.
Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld.
De 26-jarige uit Capelle aan den IJssel is met nek- en rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.
Eén van de kinderen is met buikklachten per ambulance naar een ziekenhuis in Den Bosch gebracht.
De caravan was ondertussen doorgereden en raakte de auto van een 18-jarige man en een 16-jarig meisje uit Brakel. Hun auto raakte lichtbeschadigd.
Het overige verkeer is geruime tijd omgeleid.

Ree overleden na aanrijding

WERKENDAM: Een 55-jarige Sleeuwijker heeft vrijdag 7 juli rond 23.00 uur op de kruising van de Bandijk en de Japesloot een ree aangereden. Toen de politie ter plaatse kwam, was het dier al overleden. Volgens de bestuurder stak de ree plotseling de weg over. De automobilist kon het dier niet meer ontwijken en reed het aan. De auto van de Sleeuwijker raakte beschadigd door de klap.

Onder invloed..

WOUDRICHEM: De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli rond 01.00 uur in de Wethouder de Joodestraat een 23-jarige man uit Almkerk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 235 ug/ was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van een uur.

DONGEN: Op de Westerlaan hield de politie zaterdag 8 juli rond 02.50 uur een 24-jarige automobilist uit Dongen aan op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de man inderdaad teveel had gedronken: zijn ademgehalte was 300 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

RAAMSDONKSVEER: Vrijdag 7 juli raakte een 21-jarige automobilist uit Raamsdonksveer zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Haven betrapt was op rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 285 ug/l was. Omdat het hier om een zogenaamde Beginnende Bestuurder ging, moest de man zijn rijbewijs inleveren.

GILZE: Een 34-jarige man uit Koningsbosch is in de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli rond 02.50 uur in de Korte Wagenstraat betrapt op rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 460 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

Winkeldieven aangehouden

DONGEN: De politie hield vrijdagavond 7 juli een 23-jarige vrouw uit Oosterhout en een 17-jarig meisje uit Oosterhout aan op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal wordt ervan verdacht onder andere kleding en schoenen te hebben weggenomen uit een winkel aan de Windmolenweg. Ze werden rond 17.45 uur bij het verlaten van de winkel betrapt, toen de alarmpoortjes afgingen. Het 17-jarige meisje probeerde weg te rennen, maar kon even later door winkelpersoneel worden aangehouden. Zij was nog in het bezit van diverse gestolen spullen. De 23-jarige vrouw stapte in een auto en reed weg. Het winkelpersoneel had echter het kenteken genoteerd, waarna de politie de vrouw rond 20.00 uur alsnog kon aanhouden.
Het meisje is na verhoor vrijdag rond middernacht weer vrijgelaten en overgedragen aan haar moeder. Ze bekende betrokken te zijn geweest bij de winkeldiefstal. De 23-jarige vrouw is zaterdag uitgebreid verhoord.

Eenzijdig ongeval na niet-handsfree bellen

KAATSHEUVEL: Een 42-jarige vrouw uit Waalwijk is zaterdag 8 juli rond 03.45 uur gewond geraakt toen zij op de Dongenseweg tegen een lichtmast reed. De vrouw was aan het bellen en maakte daarbij geen gebruik van de verplichte hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een carkit. Ze reed al bellend tegen de lichtmast, waardoor de auto kantelde en op zn zijkant tot stilstand kwam. De vrouw is door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar auto gehaald en met letsel aan een arm naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Bedrijfsinbraak

GILZE: Op vrijdag 7 juli is rond 20.45 uur ingebroken in een bedrijf aan de Broekakkerweg. Er bleek een toegangsdeur te zijn opengebroken en ook in het pand zijn diverse binnendeuren geforceerd. De buit bestond uit een geldkistje. Uit onderzoek blijkt dat het om meerdere inbrekers moet gaan en dat er mogelijk een blauwe personenauto bij betrokken was. De politie is op zoek naar getuigen die op vrijdagavond 7 juli iets verdachts hebben gezien in de directe omgeving van de Broekakkerweg of op de Broekakkerweg zelf, of die aanslaan op de blauwe personenauto.

Politie onderzoekt mishandeling

OOSTERHOUT: Een 30-jarige Oosterhouter heeft zaterdag 8 juli aangifte gedaan van mishandeling. De man liep in de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli rond 02.45 uur na het stappen met een vriend naar huis, toen zij op het Torenplein werden lastiggevallen door een grote groep jongeren. Plotseling werd de Oosterhouter met een soort pepperspray in zijn gezicht gespoten, waarna hij door meerdere jongeren werd geschopt en geslagen. Uit het politieonderzoek is gebleken dat meerdere getuigen het voorval moeten hebben gezien. De politie verzoekt hen, mede vanwege de ernst van het voorval, contact op te nemen met de politie, via 0900-8844.

Brandstichting in wijkcentrum

DORST: Onbekenden hebben zaterdag 8 juli brand gesticht in het opslaghok van een wijkcentrum in de Pastoor den Rondenstraat. Omstanders probeerden het vuur te blussen, maar dat mislukte. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het opslaghok was leeg.

Vier jongens aangehouden op bouwterrein

TERHEIJDEN: Een medewerker van een beveiligingsbedrijf hield zaterdag 8 juli rond 20.00 uur vier jongens uit Terheijden, van 11 (2), 12 en 13 jaar oud, aan. De jongens zouden zich op een afgesloten bouwterrein hebben begeven. Twee jongens bekenden op het terrein te zijn geweest, omdat een van hen naar het toilet moest. De andere twee stonden op de uitkijk. Het viertal wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Vier jongens aangehouden op terrein zwembad

MADE: Surveillerende politiemensen stelden in de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli rond 05.45 uur een onderzoek in op het terrein van een zwembad aan de Stuivezandsestraat.
Een aantal jongens bleek het hek rondom het zwembad verbogen te hebben om zich vervolgens aan een nachtelijke zwempartij te wagen. De vier werden door de politie aangetroffen in de bosjes, waar ze zich probeerden te verstoppen. Het gaat om twee jongens uit Made, van 16 en 17 jaar oud en om twee jongens uit Den Hout, van 18 en 19 jaar oud. Het viertal is verhoord en na verhoor met een bekeuring voor het illegaal betreden van een afgesloten terrein weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Leonie van Ooijen