Politie Haaglanden

Persberichten 9 juli

Haaglanden, 09-07-2006

Motorrijder zwaar gewond

Delft Een 45-jarige motorrijder uit Maasland en zijn 14-jarige dochter zijn vrijdagmiddag 7 juli om 17.30 uur zwaar gewond geraakt toen zij op de Hoornseweg werden geschept door een 34-jarige automobilist uit Delft, die linksaf sloeg naar de Oliemolen. De automobilist had de motorrijder over het hoofd gezien. Vader en dochter werden met gecompliceerde beenbreuken naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Ontploffing op boot

Leidschendam Drie personen zijn zaterdag 8 juli omstreeks 12.00 uur gewond geraakt bij een ontploffing in de kajuit van een plezierjacht. Het schip lag aan de Leidsekade in Leidschendam, toen de gasexplosie zich voordeed. Vermoedelijk lekte er gas uit de gastank van de koelkast. Een 42-jarige Hagenaar, een 70-jarige man uit Voorburg en een 40-jarige vrouw uit Den Haag werden met brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

Vijf gewonden bij botsing

Den Haag Bij een frontale botsing tussen twee personenautos op de hoek van de Koningskade en de Korte Voorhout zijn zaterdagavond om 20.45 uur vijf personen gewond geraakt. De bestuurder van een van de autos, een 28-jarige Hagenaar, is door de politie aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hoeveel de man precies had gedronken kon niet worden vastgesteld, omdat de verdachte verdere medewerking weigerde. De bestuurder was zelf slechts licht gewond geraakt. Zijn passagier, een 32-jarige Hagenaar, moest door de brandweer uit de totaal vernielde auto worden gehaald en werd met een gebroken been naar het ziekenhuis vervoerd.

De drie inzittenden van de andere auto raakten eveneens gewond. Een inzittende, een 22-jarige vrouw uit Voorburg werd uit de auto geslingerd. De andere twee inzittenden, een 54-jarige vrouw en een 28-jarige vrouw uit Voorburg, liepen een gebroken arm respectievelijk nekletsel op. De Technische en Ongevallen Dienst (TOD) van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.