Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 9 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 09-07-2006

Met onder meer: cokesnuiver aangehouden, huiselijk geweld en drankrijders.

Jonge chauffeur aangehouden

Krommenie, vrijdag 7 juli 2006, 13:09 uur.

De politie heeft op Atalanta een 13-jarige jongen uit Krommenie meegenomen naar het bureau omdat hij in een auto had gereden en aanrijdingen had veroorzaakt. De jongen had de autosleutels uit zijn woning meegenomen en was een stukje gaan rijden. Toen hij weer in de buurt van zijn woning was reed hij tegen de auto van een 32-jarige buurtgenote en reed vervolgens door. De vrouw zette echter de achtervolging in en wist de jongen klem te rijden en aan te houden. In het verhoor bekende de jongen dat hij een dag eerder ook al met de auto weg was geweest en daarbij een lichte aanrijding had veroorzaakt. Na het verhoor werd de jongen onder ouderlijk gezag gesteld.

Tasjesdief aangehouden

Purmerend, vrijdag 7 juli 2006, 22:50 uur.

Een 16-jarige jongen uit Amsterdam werd door de portier van een horecagelegenheid aan de Purmersteenweg aangehouden omdat hij werd verdacht van diefstal van een tasje. Een bezoekster had gemeld dat haar tasje was gerold en de portier zag even later de jongeman met een damestasje het toilet ingaan en hield hem vervolgens aan. De verdachte werd overgedragen aan de politie en ingesloten. De volgende dag werd hij na verhoor door een familielid opgehaald. Er waren op het jeugdfeest meerder meldingen gedaan van zakkenrollers. De toegangscontroleurs hebben daarom de vertrekkende bezoekers aan een onderzoek onderworpen maar er werden heen vermiste goederen aangetroffen.

Deuken in auto geslagen

Purmerend, zaterdag 8 juli 2006, 02:24 uur.

De politie heeft na een melding een 27-jarige man uit Purmerend op de Anne Franklaan aangehouden die met een ijzeren staaf op een auto zou hebben geslagen en de inzittenden zou hebben bedreigd. Er werd een auto aangetroffen met drie flinke deuken aan het dak en motorkap. Uit onderzoek bleek dat het geweld vermoedelijk te maken had met drugshandel en een geldschuld die daarmee verband hield. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De ijzeren staaf werd in de naaste omgeving aangetroffen en in beslag genomen.

Nachtje cel voor spelbreker

Assendelft, vrijdag 7 juli 2006, 23:25 uur.

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Zaandam aangehouden die wordt verdacht van vernieling van een toegangsdeur van een supermarkt aan de Dorpsstraat. Op camerabeelden was te zien dat een groepje jeugd gekke en grappige dingen deed voor de camera van de supermarkt die op de ingang stond gericht. Het was zo te zien een gezellig samenzijn totdat de Zaandammer erbij kwam en hard tegen het glas trapte waardoor het raam van de deur sneuvelde. Agenten troffen even later de verdachte aan en hebben zijn ouders in kennis gesteld dat hun zoon een nachtje blijft slapen.

Cokesnuiver aangehouden

Purmerend, zaterdag 8 juli 2006, 02:40 uur.

De eigenaar van een horecagelegenheid op de Koemarkt heeft een 29-jarige Purmerender aangehouden die in zijn zaak cocaïne zou hebben gesnoven. Nadat de man was overgedragen aan de politie werd een wikkel met vermoedelijk cocaïne bij de verdachte aangetroffen. De man werd ingesloten voor nader verhoor.

Baldadige jongens

Landsmeer, vrijdag 7 juli 2006, 22:27 uur.

De politie heeft op aanwijzing van een oplettende getuige twee 14-jarige jongens uit Landsmeer aangehouden. De jongens hadden op Het Luijendijkje een rood-wit paaltje in het water gegooid. De jongens werden na verhoor overgedragen aan de ouders en zij werden voor hun straf verwezen naar bureau Halt.

Vaarsurveillance

Landsmeer, vrijdag 7 juli 2006, 23:02 uur.

De politie heeft een vaarsurveillance gehouden op de vaarwegen van Oostzaan, Landsmeer en op de Jagersplas in Zaandam. De agenten troffen een boot aan die de vorige nacht in Den Ilp was gestolen. de buitenboordmotor ontbrak en de kabels voor de bediening waren doorgeknipt maar de eigenaar was toch blij dat hij zijn boot weer terug kreeg. Er werden twee bekeuringen gegeven voor waterskiën op de Jagersplas. Op de Watering werden enkele karpervissers bekeurd omdat zij een hengel teveel uit hadden staan.

Auto gestolen na inbraak woning

Landsmeer, zaterdag 8 juli 2006, 05:37 uur.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd na een inbraak in een woning aan het Dobberhof de auto voor de deur weggenomen. Terwijl de bewoners lagen te slapen is men vermoedelijk binnengekomen door een bovenlicht te forceren. Er werden bankpassen, telefoons en dergelijke weggenomen. Ook de autosleutels van de lichtgrijs metallic Audi A6 werden weggepakt. De auto, die niet meer voor de deur stond was voorzien van kenteken 58-SB-BB. Het voertuig staat inmiddels gesignaleerd en forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Winkeldief

Purmerend, zaterdag 8 juli 2006, 11:44 uur.

De politie heeft een 33-jarige man zonder vaste woonplaats ingesloten omdat hij was aangehouden na een mislukte winkeldiefstal bij een schoenenzaak aan de Hoogstraat. De eigenaar had gezien dat de man diverse kledingstukken uit de zaak over elkaar had aangetrokken en zo probeerde weg te lopen zonder de goederen af te rekenen. Er bleken na insluiting ook nog een geldboete en een gevangenisstraf voor de verdachte open te staan. De man was in het bezit van een verlopen vreemdelingendocument en wordt daarom overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Huiselijk geweld

Purmerend, Edam en Zaandam

In Purmerend werd een 19-jarige vrouw aangehouden omdat zij haar moeder zou hebben mishandeld.

De politie heeft hulpverlening ingeschakeld voor twee kinderen uit Edam. De kinderen waren het huis uitgevlucht voor de vader die vermoedelijk een alcoholprobleem heeft en zich mogelijk schuldig maakt aan mishandeling van de kinderen. Zij zijn door hulpverleners op een veilige plaats ondergebracht.

In Zaandam zou een 46-jarige ex-vriend een vrouw en haar dochter hebben geslagen. Hij werd aangehouden.

Een 38-jarige man uit Zaandam zou de ex van zijn huidige vriendin hebben geslagen en daarbij zijn vinger hebben gebroken. De man werd ingesloten en vertelde in zijn versie van het verhaal dat de ex eerst zíjn vinger zou hebben gebroken waarna hij hem vervolgens in reactie zou hebben geslagen. De recherche probeert de waarheid te achterhalen.

Een 41-jarige vrouw is in Zaandam aangehouden omdat zij met een mes had gezwaaid en mensen had bedreigd. De verwarde vrouw werd voor eigen en andermans veiligheid ingesloten en er wordt medische hulp voor haar geregeld.

Een verwarde 43-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude is door de politie aangehouden omdat zij met geweld een woning in Westzaan was binnengedrongen en vervolgens niet meer weg wilde. De bewoner was na haar binnenkomst door de achterdeur gevlucht. De vrouw bleek na aanhouding in het bezit van de portemonnee van de bewoner. Zij werd ingesloten en er wordt medische hulp voor haar geregeld.

Agenten hebben een 36-jarige Zaandammer aangehouden in zijn woning omdat hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou zijn ex-echtgenote, met wie hij nog samenwoont, hebben geslagen waarna de vrouw was gevlucht naar het politiebureau. De vrouw had meerdere verwondingen waaronder een vermoedelijk gebroken duim.

In Koog aan de Zaan werden een 15-jarige jongen en zijn (stief)vader aangehouden wegens het plegen van huiselijk geweld tegen elkaar. De jongen zou de man met een kandelaar op het hoofd hebben geslagen omdat de beschonken man hem langdurig zou hebben getreiterd en bedreigd.

Gevangenis

In Zaandam werd bij een controle een 26-jarige Zaandammer aangetroffen die nog 20 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij werd ingesloten.

Op de A8 in Oostzaan trof de politie een 27-jarige man uit Tilburg in een auto aan die nog 14 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Ook hij belandde in de cel.

Een 21-jarige man uit Almere werd in Zaandam aangetroffen terwijl hij vermoedelijk van de drank niet meer op zijn benen kon staan. Familie uit Zaandam werd opgespoord maar die wilden hem absoluut niet over de vloer hebben wegens eerdere misdragingen. De man werd nachtverblijf in het politiebureau verleend en zal na ontnuchtering met een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap worden heengezonden.

Drank en zonder rijbewijs

Watergang/Purmerend, zaterdag 8 juli 2006, 22:21 uur.

De politie heeft een 32-jarige Purmerender aangehouden op de Jaagweg die wordt verdacht van drankrijden zonder rijbewijs. De agenten keken na een melding over huiselijk geweld in Purmerend uit naar het voertuig van de vermeende verdachte. Bij aantreffen bleek de man inderdaad niet in het bezit van een rijbewijs en een blaastest aan het bureau wees uit dat de man ruim twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had (1,2 promille). Nader onderzoek wees uit dat de man niet kan worden aangemerkt als pleger van huiselijk geweld en hij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Drank en medicijnen

Zaandam, zondag 9 juli 2006, 01:36 uur.

Een 47-jarige automobilist uit Zaandijk werd op de Westzijde aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed van drank en medicijnen een auto bestuurde. Aan het bureau werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De uitslag van het bloedonderzoek moet worden afgewacht voordat er proces-verbaal kan worden opgemaakt. Na het afleggen van een verklaring werd de verdachte heengezonden.

Een 21-jarige Zaandammer blies ruim twee en een half maal (1,27 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid nadat hij bij een aanrijding door de politie was aangehouden. De man had vermoedelijk op een recht stuk weg van de Laan der Vrijheid een lichtmast aangereden. De man bekende de aanrijding en het drankgebruik en werd na verhoor, met achterlating van zijn ingevorderde rijbewijs, in vrijheid gesteld.

Nadat een 45-jarige Zaandammer tussen de 180 en 200 km per uur over de A8 in Zaandam had gereden werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij een blaastest aan het bureau bleek dat de man ook teveel had gedronken (0,8 promille). Na verhoor werd de verdachte met proces-verbaal voor drankrijden en de snelheidsovertreding heengezonden.

Autokrakers Westerspoor

Zaandam, zondag 9 juli 2006, 04:52 uur.

De politie heeft twee Amsterdammers van 14 en 19 jaar oud op de Gaasperdamstraat aangehouden als verdachten van diefstallen uit auto's. Getuigen hadden gezien dat de jongemannen een autoruit hadden ingeslagen. De oudste verdachte kon al snel worden aangehouden maar de jongere ging er vandoor. Na een zoekactie werd de jongen aangehouden toen hij uit een tuin kwam. Met een politiehond werd gezocht naar een rugtas die de jongen eerder bij zich droeg. Deze werd in een tuin gevonden met in de rugzak diverse goederen waaronder een navigatiesysteem. In de omgeving werden nog enkel opengebroken voertuigen aangetroffen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Ruitenvernielers Clausbrug

Wormerveer, zaterdag 8 juli 2006, 15:19 uur.

Na een melding heeft de politie op de Ned Benedictweg, nabij de Prins Clausbrug, vijf jongens en twee meisjes aangehouden die worden verdacht van het vernielen van diverse ruiten op de brug. De in Krommenie, Koog aan de Zaan en Oostknollendam wonende jongelui variëren in leeftijd tussen de 15 en 18 jaar oud. In de ruiten van de brug zaten tientallen sterren die vermoedelijk door het gooien van stenen waren veroorzaakt. Tijdens het verhoor bekenden diverse verdachten hun aandeel in de vernielingen. Allen werden na verhoor heengezonden.

Zwemmers gepakt

Landsmeer, zaterdag 8 juli 2006, 19:08 uur.

De politie heeft in zwembad De Breek negen jeugdige Amsterdammers aangehouden die buiten de openingstijd in het zwembad waren. Doordat het verkeershandhavingsteam in de buurt was kon het hele zwembadterrein worden afgezet en de jongelui worden aangehouden. Drie van hen hadden niet gezwommen en werden direct heengezonden. De anderen kregen proces-verbaal voordat zij weg mochten.

Beledigd

Zaandam, zaterdag 8 juli 2006, 15:02 uur.

De politie heeft een 44-jarige man uit Westzaan bij zijn woning aangehouden omdat hij wordt verdacht van belediging van een medewerkster van de gemeentelijke handhaving. De vrouw schreef op de Behouden Haven in Zaandam een bekeuring uit omdat er geen parkeerbonnetje in de auto zat. Toen de Westzaner met een boodschappenkarretje vol aankwam zou hij de aangeefster grof hebben beledigd.

Een 21-jarige Amsterdammer die zondagochtend in het centrum van Zaandam tegen surveillerende agenten zijn middelvingers opstak onder het roepen van 'fuck the police' werd aangehouden en in het politiebureau voorzien van een bekeuring wegens belediging. Hij mocht daarna zijn weg vervolgen.

Een 16-jarige Zaandammer schold surveillerende agenten uit terwijl hij lag te zoenen op de trap bij de Westkade. Ook hij werd bekeurd.

Schennispleger

Purmerend, zondag 9 juli 2006, 04.10 uur.

Surveillerende agenten hebben tevergeefs gezocht naar een schennispleger. Twee 17-jarige meisjes uit Purmerend en Monnickendam kwamen aan het politiebureau melden dat zij zojuist op de Purmersteenweg voor het gemeentehuis een man hadden gezien die zich voor hun ogen ging bevredigen. Toen er een bus aankwam zou de man op een damesfiets zijn gesprongen en weggereden in de richting van het centrum. Zij omschrijven de man als een ongeveer 40-jarige blanke van ongeveer 170 cm lang met een dikkig postuur, een bierbuikje en kaal bovenop het hoofd. Hij droeg een oranje korte broek.