Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (09/07/06)

TILBURG, 9 juli 2006

Politie verricht vier arrestaties na voetbalwedstrijd

TILBURG: De politie heeft zaterdag 8 juli haar handen vol gehad aan opstandige voetbalsupporters na afloop van een wedstrijd tussen een Turkse en een Belgische voetbalploeg in het Willen II stadion in Tilburg. Groepjes supporters gingen na afloop van de wedstrijd met elkaar op de vuist, waarna de politie tussenbeide moest komen. Daarbij werden ook de ME en hondengeleiders ingezet. De politie verrichte vier arrestaties: twee vrouwen uit Tilburg, van 23 en 25 jaar oud en twee mannen uit Tilburg van 45 en 22 jaar oud, werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging of het niet voldoen aan een bevel of vordering zich te verwijderen. Na politieonderzoek bleek dat de vrouwen niet betrokken waren geweest bij de openlijke geweldpleging. Zij zijn dan ook op vrije voeten gesteld. De 45-jarige man is door een arts behandeld, nadat hij gebeten was door een politiehond. Politieagenten hadden hem gevorderd zich te verwijderen, maar de man gaf hieraan geen gehoor en bleef ondanks herhaalde waarschuwingen op een politieagent met hond aflopen. Hij verklaarde de situatie juist te hebben willen sussen. De 22-jarige man verklaarde inderdaad iemand geslagen en geschopt te hebben, maar pas nadat deze persoon zijn vrouw wilde slaan. Hij is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.
De politie zet het onderzoek naar de ongeregeldheden voort.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Winkelpersoneel van een bouwmarkt op de Brakman hield vrijdagmiddag 7 juli een 31-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd onder andere een tube kit weg te nemen. Hij werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De man bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd.

TILBURG: Een 21-jarige man uit Aalden is zaterdag 8 juli rond 13.00 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou in een drogisterij in de Heuvelstraat geprobeerd hebben goederen ter waarde van ruim 500 euro te stelen. Hij maakte hierbij gebruik van een zogenaamde geprepareerde tas. Hij werd bij het verlaten van de winkel echter betrapt door winkelpersoneel, liep terug de winkel in en liet de tas ergens in de winkel achter.
De man werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Hij ontkent de winkeldiefstal en ontkent bovendien dat de tas van hem is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Een beveiligingsmedewerker hield zaterdag 8 juli rond 14.00 uur in een warenhuis in de Heuvelstraat een 21-jarige vrouw uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een ketting ter waarde van 6 euro weg te nemen, maar werd betrapt. Ze is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Ze bekende de winkeldiefstal en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- opgelegd, die ze betaalde. Bovendien kreeg ze een winkelverbod voor het warenhuis.

TILBURG: Een oplettende getuige waarschuwde zaterdag 8 juli rond 16.30 uur de politie, nadat zij gezien had hoe een man twee digitale cameras had weggenomen bij een warenhuis in de Heuvelstraat. Ze wist de man te volgen en zag hoe hij met een andere man en een vrouw naar een auto liep. Het drietal leegde hun tassen in de auto en vertrok weer. De politie stelde direct een onderzoek in en nam onder andere de auto in beslag. In de auto trof de politie een groot aantal cosmetica aan. Omstreeks 19.45 uur zagen ze drie verdachten lopen op de Spoorlaan en hielden hen aan. Het betreft een 37-jarige vrouw uit Emmen, een 22-jarige man uit Emmen en een 32-jarige man uit Borne. De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Rijden onder invloed

OISTERWIJK: Een 55-jarige man uit Oisterwijk is in de nacht van vrijdag 7 juli op zaterdag 8 juli omstreeks 01.30 uur op de Vloeiweg betrapt op rijden onder invloed.
De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 365 ug/ was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

TILBURG: Surveillerende politiemensen controleerden zondag 9 juli rond 05.00 uur in de IJskelderstraat een automobilist. De auto waarin de man reed miste een kentekenplaat. Tijdens de controle viel het de agent op dat de man, een 27-jarige Tilburger, naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek vervolgens dat de man teveel gedronken had, waarna hij mee moest naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de verdachte 260 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van een uur.

TILBURG: Een Beginnende Bestuurder, een 21-jaroge Waalwijker, moest in de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli zijn rijbewijs inleveren nadat hij in de Goirkestraat betrapt was op rijden onder invloed. Het ademgehalte van de man was 195 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli proces-verbaal terzake het niet meewerken aan een alcoholonderzoek tegen een 39-jarige Tilburger. Agenten zagen de man rijden in de Jan van Rijzewijkstraat. Hen was bekend dat de man een rijontzegging had en dus helemaal geen auto mocht besturen. De man was bij zijn aanhouding onder invloed van alcohol, maar weigerde mee te werken aan het onderzoek. Ook wilde hij geen verklaring afleggen. Bovendien bleek de auto waarin hij reed, niet APK-gekeurd te zijn.

Aanrijding onder invloed

TILBURG: Een 23-jarige Tilburger is in de nacht van zaterdag 8 juli op zondag 9 juli rond 03.00 uur met zijn auto tegen de auto van een 22-jarige vrouw uit Tilburg gereden. De man wilde een parkeergarage aan de Paleisring uitrijden, maar reed toen hij voor de slagboom stond plotseling achteruit. Daarbij raakte hij de auto die achter hem stond te wachten om eveneens de garage te kunnen verlaten. De verdachte bleek teveel te hebben gedronken: uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 100 ug/l was. Omdat het hier om een zogenaamde Beginnende Bestuurder gaat, is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na vernieling

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond laat op de Hendrikhof een 17-jarige Tilburger en een 18-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van vernieling van een fiets. De jongens bekenden het feit te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het is nog niet bekend van wie de fiets is.

Vrouw aangehouden na verlaten plaats ongeval

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend 8 juli een 21-jarige vrouw aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht in de Dapperstraat tegen een geparkeerde auto te zijn gereden en daarna weg te zijn gereden. Een oplettende getuige zag dit, ging achter de vrouw aan en wist haar op de Ringbaan Oost tot stoppen te dwingen en de politie te waarschuwen. De auto van de verdachte was aan de voorzijde beschadigd. De geparkeerde auto is aan de zijkant beschadigd.

Auteur: Leonie van Ooijen