Politie Zeeland


---


Z-2635-2006 Automobiliste rijdt dijk af
Op de Ringdijk Noord in Cadzand is zaterdagmorgen rond 04.30 uur een 20-jarige vrouw uit de gemeente Hulst met haar auto van een dijk afgereden.
Vermoedelijk heeft ze door te hoge snelheid de macht over het stuur verloren waardoor ze een bocht niet goed kon nemen. Ze belandde in de linkerberm om vervolgens aan de rechterkant de weg/dijk af te rijden. De auto was eerst tegen de gevel van een garage gebotst om vervolgens op de kant terecht te komen in een naastgelegen tuin. De bewoners troffen zaterdagmorgen een geheel vernielde auto aan in hun tuin. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor. Deze meldde zich zaterdagmiddag bij de politie, het bleek de 20-jarige vrouw te zijn. Ze had bij het ongeval alleen wat bulten en schrammen opgelopen.

Z-2636-2006 Automobiliste rijdt tegen lantaarnpaal
In Hulst is zaterdagavond rond 19.45 uur een 46-jarige automobiliste uit die plaats tegen een lantaarnpaal gereden.
Agenten zagen op de Truffinoweg op de stoep een zwaar beschadigde personenauto staan. De auto had een kapotte voorband en was door zijn as gezakt. Aan de andere zijde van de weg stond een geheel vernielde lantaarnpaal. Bij de auto werd niemand aangetroffen. Uit navraag bleek dat de auto aan iemand toebehoorde uit Hulst. Bij de woning aangekomen, bleek de 46-jarige vrouw ten tijde van het ongeval achter het stuur te hebben gezeten. Omdat haar adem naar alcohol rook, werd de vrouw meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest.

Hieruit bleek dat ze teveel alcohol had gedronken, ze kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal. Ook kreeg ze een proces-verbaal omdat ze de plaats van het ongeval had verlaten.


Z-2637-2006 Rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed
De politie heeft zondag rond 02.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit de gemeente Hulst.
Bij een alcoholcontrole op de Waterstraat in Walsoorden kreeg de man een stopteken waarna hij een blaastest moest afleggen. Hieruit bleek dat hij ruim 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Omdat hij een beginnend bestuurder is en boven de 350 ugl zat, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg tevens een dagvaarding uitgereikt en zal t.z.t. voor de rechtbank moeten verschijnen.


O-2638-2006 Auto gestolen in Hansweert
Tussen vrijdag 23.30 en zaterdagmiddag 17.00 uur is vanaf de Schoolstraat een personenauto gestolen.
Het betreft een rode Opel Corsa, voorzien van het kenteken ND-99-ZT.


---- --