Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BERGEN OP ZOOM, 9 juli 2006

Politie controleert op snelheid

KRUISLAND: Op de Roosendaalseweg heeft de politie zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen: 13.45 uur en 17.15 uur.

Aantal passanten: 955
Max. toegestane snelheid: 60 km/u
Hoogst gemeten snelheid: 93 km/u
Aantal overtreders: 68

Van het aantal gecontroleerde bestuurders was dus 7% in overtreding.

Rijden onder invloed alcohol.

STEENBERGEN: Zaterdag 8 juni een kwartier na middernacht, werd op het Doktersdreefje een 22-jarige automobilist uit Steenbergen aangehouden die teveel had gedronken. Naast een bekeuring kreeg hij ook een rijverbod opgelegd van 2 uur.

STEENBERGEN: Anderhalf uur later werd op de Westdam eveneens een bestuurder aangehouden. Het betrof een 29-jarige man uit Steenbergen. Hij kreeg ook een rijverbod van 2 uur.

Dronken man rijdt door na botsing

KRUISLAND: Op de Markt heeft de politie zaterdagavond rond 20:45 uur een 57-jarige inwoner van Kruisland aangehouden. Hij werd ervan verdacht dronken zijn auto te hebben bestuurd en te zijn doorgereden nadat hij in botsing was gekomen met een andere auto. Wegens omstandigheden kon de politie de man pas anderhalf uur na zijn aanhouding een blaastest afnemen. De man blies toen de forse waarde van 1010 ug/l. Bijna vijf keer zoveel als de toegestane waarde. Het rijbewijs van de man zal in beslag worden genomen.

Vrouw slachtoffer van zakkenrollen

BERGEN OP ZOOM: Een 49-jarige vrouw uit St. Maartensdijk is slachtoffer geworden van zakkenrollen. Dit gebeurde op de Parade op vrijdag 7 juli 2006 tussen 18.00 en 18.15 uur. De vrouw had haar portemonnee in haar rugtas gedaan na het betalen van een kaartje voor de parkeerautomaat. Toen de vrouw even later weer haar rugtas wilde open maken, zag ze dat deze reeds open was en haar portemonnee weg was.

Raam open, hondje en geld weg

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 7 juli 2006 is gedurende de dag ingebroken in een woning in de Waterleliestraat. De inwoner was in de ochtend naar zijn werk gegaan, zonder eerst het raam van zijn slaapkamer te sluiten. Uit zijn woning werd een hondje gestolen, alsmede een bedrag van een paar honderd Euro. De politie adviseert om bij het verlaten van uw woning altijd alle ramen dicht te doen, ook al bent u maar heel eventjes weg.

Betrapt tijdens autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagochtend om 04:30 uur kwam een 40-jarige inwoner van Bergen op Zoom terug bij zijn auto, die hij op het Sint Catharinaplein had geparkeerd. Daar bleek dat er een 47-jarige plaatsgenoot in zijn auto zat, die bezig was met een diefstal. De politie hield de dief aan, die reeds flink wat muntgeld uit de auto had gestolen. De eigenaar had zijn auto niet op slot gedaan.

Bestuurder belandt na botsing tegen gevel

OUD GASTEL: Zaterdagochtend om 01:45 uur botste op de Stoofstraat een 22-jarige bestuurder uit Oud Gastel met zijn auto tegen achterkant van een geparkeerde bestelbus en belandde vervolgens tegen de gevel van een huis. Hierbij raakte de man gewond. Door de brandweer moest hij uit zijn auto worden geknipt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar verklaarde hij gedronken te hebben, maar onderzoek zal nog moeten uitwijzen of dat de oorzaak van het ongeval was. Zijn auto is afgeschreven.

Man gewond na botsing met aanhanger

OUD GATEL: Zaterdagmorgen rond 07:30 uur is een 19-jarige man uit Oud Gastel gewond geraakt bij een eenzijdige botsing met een geparkeerde aanhanger. Hij reed over de Parallelweg Zuid, komende uit de richting van Oud Gastel. Vermoedelijk door hoge snelheid had hij niet voortdurend zijn voertuig onder controle. Hierdoor botste hij tegen een geparkeerde aanhanger. Door de botsing raakte de man bekneld in zijn wagen. Hij is door de brandweer bevrijdt en overgebracht naar het ziekenhuis, vermoedelijk met een beenfractuur.

Ruzie om coniferen eindigt in mishandeling

HOEVEN: De politie heeft zaterdagavond rond 20:30 uur op de Achter t Hof een 52-jarige man uit Hoeven aangehouden. De man wordt ervan verdacht tijdens een ruzie met een 36-jarige man en zijn 33-jarige vrouw uit dezelfde plaats, met een tentstok de vrouw te hebben mishandeld. De verdachte, die ontkent, zou door de coniferen van de vrouw en haar man hebben gelopen en vernielingen hebben aangericht. Toen ze verhaal gingen halen, stak de man met tentstok. De vrouw raakte licht gewond.

Dankzij getuige fietsendief aangehouden

ROOSENDAAL: Met dank aan een oplettende getuige, heeft de politie een fietsendief aangehouden. Dit gebeurde vrijdagavond om 21:50 uur op de Markt. De getuige had gezien dat een man in de Dokter Brabersstraat een afgesloten fiets oppakte, meenam en achter het gebouw van de ABN/AMRO bank plaatste. Hierop waarschuwde de getuigen twee surveillerende politiemensen. Die zagen even later dat de man, die door hen herkend werd als veelpleger, opnieuw een fiets bij zich had. Eveneens op slot. Hierop hebben ze de 42-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De eigenaresse van de eerste fiets heeft zich gemeld en aangifte gedaan. De tweede fiets is op het bureau gestald.

Boetes voor wildplassen en geen identificatie

ROOSENDAAL: Zondagochtend om 02:20 uur werd een 17-jarige jongen uit Roosendaal bekeurd wegens wildplassen. Toen hij vervolgens geen geldige identificatie kon overhandigen, kreeg hij ook hiervoor een boete.

Auto gestolen en teruggevonden

ROOSENDAAL: Een 35-jarige man uit Roosendaal bracht zaterdagmiddag rond 12:30 uur zijn cabriolet naar een garage aan de Vlierwerf om gekeurd te worden. Daar werd de wagen buiten het hek geplaatst. Zondagmorgen om 08:00 uur kreeg de eigenaar telefoon van de politie Rotterdam Rijnmond. Ze noemden een kenteken en vroegen of hij de eigenaar was. De man bevestigde dit en kreeg vervolgens te horen dat zijn auto op dat moment stond af te branden, in Middelharnis. De man heeft aangifte van diefstal gedaan.

Auteur: Manfredi Mauro