Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten

BREDA, 9 juli 2006

Fransen betrapt met softdrugs

BREDA: Zaterdagavond zijn door het Joint Hit Team twee mannen (33, 34) uit Parijs aangehouden. Dit gebeurde tegen middernacht op Haagweg. De agenten zagen dat de twee uit hun auto stapten en een pand inliepen. Vervolgens kwamen ze weer naar buiten met een plastic zak in de hand en reden weg. Op de Ettense Baan werd de auto staande gehouden en gecontroleerd. Toen bleek dat de twee een kleine 500 gram hennep bij zich hadden. Beiden verdachten werden voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Vernielers aangehouden

BREDA: De politie heeft zondagochtend twee mannen uit Breda (18, 20) aangehouden die ervan worden verdacht een auto te hebben vernield. Dit gebeurde op de Vierwindenstraat rond 05:30 uur. Getuigen zagen dat een van de twee een steen door de voorruit van een geparkeerde auto gooiden. Toen de politie ging kijken zagen ze dat er ook een deuk op het dak was gemaakt en dat er mogelijk geprobeerd was iets uit de auto te stelen. Op basis van die getuigenverklaringen konden de twee even later worden aangehouden. De zaak is nog in onderzoek.

Politie controleert op snelheid

Op de Bredaseweg te Rijsbergen (N263) werd door het
Verkeershandhavingsteam van de politie een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen 14:30 uur en 17:40 uur.

Aantal passanten: 1780
Max. toegestane snelheid: 80 km/u
Hoogst gemeten snelheid: 190 km/u (een motorrijder) Aantal overtreders: 47

Op Ruchenseweg (N638) te Zundert werd eveneens een snelheidscontrole gehouden. Deze controle vond plaats tussen 18.20 uur en 20.00 uur.

Aantal passanten: 620
Max. toegestane snelheid: 80 km/u
Hoogst gemeten snelheid: 135 km/u
Aantal overtreders: 33

Veel aanhoudingen tijdens stapweekend

BREDA: Een 19-jarige man uit St. Willebrord is zondagochtend rond 00:30 aangehouden in de Visserstraat omdat hij harddrugs bij zich had. Personeel van een horecagelegenheid had gezien dat de man gebruikte in de toiletten. Ze namen de man apart en droegen hem over aan de politie. Bij zijn aanhouding werd inderdaad speed gevonden en de man erkende te hebben gebruikt.

Eveneens in de Visserstraat werd zondagochtend vlak na middernacht een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij had in een café ruzie gehad en wilde dit buiten voortzetten. De politie kon nog net voorkomen dat hij een nog onbekend persoon, een klap wilde geven. De jongen is aangehouden en overhandigd aan de KMAR, daar het een militair betreft.

Op de Vismarktstraat werd rond 01:00 uur een 41-jarige man uit Breda aangehouden. Hij kwam tegen een agent in opstand omdat de agent de vrouw van de Bredanaar wilde bekeuren voor wildplassen. Eerst probeerde de agent de situatie te sussen, waarna ook de vrouw een poging deed. Dit lukte echter niet en de man sloeg een steeds agressievere toon aan wat resulteerde in een flinke doodsbedreiging richting de agent. Hierop werd de man aangehouden. Hierbij verzette de man zich en moest de politie geweld gebruiken. In de loop van de zondag is de man weer vrijgelaten.

Bij de Haven werd rond 02:45 uur een 20-jarige man aangehouden die aanstootgevend gedrag bleef vertonen richting anderen. Hij was op zoek naar een vechtpartij. Na meerdere waarschuwingen van de politie bleef de man bezig, en kreeg hij nog bijna zijn zin. Agenten van het bike-team konden escalatie echter voorkomen en hielden de man aan voor het verstoren van de openbare orde. Hij is later in de nacht vrijgelaten met een bekeuring op zak.

Twee mannen (20, 21) uit Breda werden ook aangehouden omdat ze steeds ruzie zochten met omstanders. Dit gebeurde op de Vismarktstraat rond 02:45 uur. Ze waren eerder in de nacht al gevorderd het centrum te verlaten, vanwege het ruziezoekend gedrag. Toen zijn later wederom omstanders en de politie stonden uit te dagen, werden ze aangehouden voor verstoring van de openbare orde en overgebracht naar het bureau. Tegen 07:00 konden we weer vertrekken.

Een 16-jarige jongen en een 26-jarige man, beiden uit Breda werden rond 04:20 uur op de Havermarkt aangehouden nadat zij ruziezoekend door de binnenstad trokken. Eerst werd hen gevraagd om weg te gaan. Daarna werden ze door agenten weggestuurd, maar na een staartje bleken zij met terrasstoelen te gaan gooien. Ze werden aangehouden voor verstoren van openbare orde. In de loop van de zondag zijn ze weer vrijgelaten.

Op de Reigerstraat werd rond 03:00 uur een 21-jarige man uit Rijswijk NB door vier personen geslagen en vervolgens beroofd van zijn mobiele telefoon. Dit bleken later vier personen uit Etten Leur te betreffen in de leeftijd van 16 20 jaar. Een knap staaltje politiewerk volgde. Vrijwel alle horeca-eenheden van de politie kwamen snel in actie. Bikers voerden aanhoudingsprocedures uit op hun fiets en agenten te voet overbrugden honderden meters in zeer korte tijd. Twee verdachten werden snel aangehouden na een korte maar hevige achtervolging te voet. Doordat camerabeelden direct werden teruggekeken en signalementen werden doorgegeven, kwamen de twee andere verdachten ook snel in beeld. Eveneens na een korte achtervolging werden deze aangehouden. De vier verdachten en enkele getuigen werden overgebracht naar het bureau, waar verklaringen werden opgenomen. In de loop van de zondag werden de verdachten weer vrijgelaten.

Rond 03:30 uur werd door de politie op de Vismarktstraat een aantal vechtende personen uit elkaar gehaald. Na een korte discussie begon een van de vechters, een 21-jarige man uit Terheijden, een politieman uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden voor belediging en overgebracht naar het bureau.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Torenstraat rond 01:00 uur een 27-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden nadat er bij een bekeuring voor wildplassen twijfel ontstond over de identiteit van de verdachte. Deze had ook geen identiteitsbewijs bij. Later in de nacht is de persoon met een bekeuring voor wildplassen in vrijheid gesteld nadat een vriend zijn identiteitsbewijs was komen tonen.

Een 20-jarige man uit Breda werd om 02:00 uur aangehouden terwijl hij in het Valkenbergpark speed stond te snuiven. Nadat de politie de man had aangesproken, bleek hij nog meer harddrugs bij zich te hebben. Hij is overgebracht naar het bureau.

Eveneens in het Valkenbergpark werden om 04:30 uur nog een 22-jarige man uit Breda en een 23-jarige man uit Terneuzen personen aangehouden, terwijl deze met een afgebroken verkeersbord liepen te schouwen. Later gaven de verdachten aan dat ze het bord hadden afgebroken en meegenomen vanaf een straat vlakbij het Valkenbergpark. Beide verdachten waren militair en zijn daarom overdragen aan de KMAR.

Auteur: Manfredi Mauro