Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Zege voor Marc Goossens en Eurotech Racing in BRL-V6

Zolder (B), 9 juli 2006. Marc Goossens (B - Geel) heeft weer van zich doen spreken in de klasse BRL-V6. De coureur, uitkomend voor Eurotech Racing (NL - Venlo-Blerick), won een race en eindigde een keer als tweede. Het was alweer de derde zege van Marc in de BRL-V6 dit seizoen. Danny van Dongen (NL- Zandvoort) eindigde met een vierde en een vijfde plek net naast het erepodium. "Ik zeg het niet gauw, maar ik ben trots op mijn rijders", aldus teameigenaar Wim Noorman.

Marc Goossens begon de eerste race vanaf de tweede startpositie in het 22 auto's tellende veld van de BRL-V6, zijn teamgenoot Danny van Dongen eiste de vijfde plek op de startgrid op. De verschillen in het veld waren weer zeer klein; Danny kwam 0,02 seconde op de derde startpositie tekort!
Marc Goossens leek de race te gaan winnen. Naarmate de race vorderde liep hij steeds meer in op raceleider Donald Molenaar. Met nog twee ronden te gaan zat hij 'op de achterbumper' van de koploper, bovendien was hij duidelijk de snelste van de twee. Helaas kreeg Marc op dat moment met een langzaam leeglopende achterband te kampen. "Meer dan een tweede plek zat er niet in", aldus Goossens.
Danny van Dongen pakte bij de start de vierde plaats ten koste van Sandor van Es. In de slotfase stond hij onder druk van Donny Crevels, die echter geen kans zag om de Eurotech-coureur te passeren.

In de tweede race vertrok Marc vanaf de tweede plaats. In de beginfase zag hij klassementsaanvoerder Jacky van der Ende levensgroot in zijn achteruitkijkspiegel. Van der Ende passeerde hem vervolgens. Nadat koploper Donald Molenaar door een aanrijding was teruggevallen, sloeg Goossens zijn slag. Hij pakte Van der Ende terug en won de race. "Ik remde Jacky uit voor de Villeneuve-chicane. Dit is een schitterend resultaat na een mooie race", vond hij na zijn zege op zijn thuiscircuit. Marc won de race ondanks twee niet optimale achterbanden. "Na mijn lekke band heeft het team twee andere achterbanden gemonteerd. Die boden niet heel veel grip. Daardoor kon ik het tempo in de beginfase niet helemaal bijhouden."
Danny van Dongen begon de race als vierde. Hij stond wederom rondenlang onder zware druk van Donny Crevels. "Halverwege de race verremde ik mij, daarbij viel ik terug naar de zevende plek", aldus Van Dongen. "Ik had veel last van vlakke stukken op mijn voorbanden. Uiteindelijk kon ik mij toch nog naar voren vechten, ik ben vijfde geworden. Het was een leuke race met heftige duels."

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group
(www.eurotechgroup.nl), Pezag (www.pezag.cz), Techwork recruitment agency en Toora Competizione. Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.

Uitslag race 1: 1. Donald Molenaar, 12 ronden; 2. Marc Goossens, op 8.324; 3. Jacky van der Ende, op 8.948; 4. Danny van Dongen, op 10.599; 5. Donny Crevels, op 10.918; 6. Phil Bastiaans, op 12.244.
Uitslag race 2: 1. Marc Goossens, 11 ronden; 2. Jacky van der Ende, op 0.685; 3. Sandor van Es, op 1.726;

4. Phil Bastiaans, op 3.166; 5. Danny van Dongen, op 7.138; 6. Donny Crevels, op 10.449.
Stand na zes races: 1. Van der Ende 97; 2. Molenaar 84; 3. Goossens 81; 4. Van Dongen 64.
---

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Wim Noorman, tel. +31 (0)6 22 696 792, Marc Goossens +32 (0)4777 65 317 of Danny van Dongen, tel. +31 (0)6 555 64 307.