Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Donald Molenaar en Marc Goossens verdelen buit in ELF BRL-V6

Eerste zege BRL Light-talent Dick Freebird

Zolder (B), 9 juli 2006. De races van de ELF Benelux Racing League, verreden tijdens de Zolder Super Prix op het circuit van Zolder, waren de onbetwiste smaakmakers van het evenement. In de klasse ELF BRL-V6 behaalde Marc Goossens een thuiszege, het is alweer zijn derde overwinning van het seizoen. De eerste race werd gewonnen door Donald Molenaar. Dick Freebird, opgenomen in het BRL Light talentenprogramma, won zijn eerste race in de BRL Light en bewees daarmee dat de status van 'talent' terecht aan hem is toegekend. Routinier Theo Stor greep de BRL Light-zege in de eerste wedstrijd.

Donald Molenaar begon de eerste race van de ELF BRL-V6 vanaf pole position. Marc Goossens, de winnaar van de eerste twee races op TT Circuit Assen, nestelde zich op de andere positie op de eerste startrij. Opmerkelijk: het verschil in trainingstijd tussen de nummer drie en zes op de startgrid, respectievelijk Jacky van der Ende en Donny Crevels, bedroeg nog geen 0,04 seconde!
Donald Molenaar lag de hele race op kop. In het begin kon hij een gaatje slaan ten opzichte van zijn achtervolgers, in de slotfase vond tweede man Marc Goossens de aansluiting. "Ik had problemen met mijn remmen", aldus de winnaar. "Marc was sneller." Goossens viel in de slotfase iets terug door een leeglopende achterband en doordat hij zich verremde, hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. Klassementsaanvoerder Jacky van der Ende eindigde als derde. "Ik ben het duel met Donald en Marc niet aangegaan. Ik heb mijn banden en remmen gespaard voor de tweede race", verklaarde hij.

Als winnaar van de eerste race mocht Molenaar in de tweede wedstrijd van pole position vertrekken. Hij leek wederom op weg naar een overwinning, tot hij op een achterligger stuitte en hij met een flink beschadigde auto terugviel. Aanvankelijk leek Jacky van der Ende te profiteren, maar de klassementsaanvoerder werd enkele ronden voor de finish door Marc Goossens gepasseerd. "Ik remde Jacky voor de Villeneuve-chicane uit. Dit is echt een schitterend resultaat", aldus de Belgische coureur over zijn zege. Van der Ende vierde zijn tweede plek als een overwinning. "Dit is heel goed voor mijn titelkansen. Ik word tweede, mijn grootste tegenstander Donald Molenaar scoort nauwelijks." Sandor van Es (derde) behaalde pas zijn eerste podiumplek van het seizoen. "Ik heb tot nu toe veel pech gehad, nu zit het een keer mee", reageerde hij.

De eerste race van de ELF BRL Light stond bol van de spanning. Aanvankelijk leek trainingssnelste Thomas Hylkema op weg naar de zege. Hij viel echter uit. "Ik ging te hard over de kerbstones, waardoor de carterpan beschadigde. De schade is zo groot dat ik in de tweede race niet kan starten", aldus de teleurgestelde coureur. Dick Freebird leek de lachende tweede te worden.

Hij nam de kop over maar viel terug naar de uiteindelijke tweede plek. "Ik had veel olie uit de motor van Thomas op mijn voorruit gekregen en ik zag daardoor bijna niks", vertelde hij.
Theo Stor won de race. "In de laatste ronde lag ik nog derde. René Zwikker en Dick Freebird werden gehinderd door een achterligger, daarvan kon ik profiteren." Zwikker was er ziek van. "Ik heb nog nooit een race gewonnen in de ELF BRL Light. In de laatste ronde lag ik op kop, maar het mocht niet zo zijn." Hij werd uiteindelijk derde.

In de tweede race leek Theo Stor op weg naar zijn tweede zege van de dag in de klasse ELF BRL Light. Dick Freebird, opgenomen in het BRL Light talentenprogramma, passeerde zijn tegenstander echter en won zo de eerste race in zijn nog zeer prille racecarrière. "We raakten elkaar, waarop Theo spinde. Ik ben echt zeer tevreden", aldus de winnaar. De strijd om de derde plaats was erg fel. Peter Furth, Marijn van Kalmthout en in mindere mate BRL Light-debutant Henry Zumbrink streden om de laatste beker. Uiteindelijk was het routinier Furth die de strijd in zijn voordeel besliste.

Uitslagen ELF BRL V6 kampioenschap, Zolder Super Prix, Zolder (B):
1e race:

1. Donald Molenaar, 12 ronden; 2. Marc Goossens (B), op 8.324; 3. Jacky van der Ende, op 8.948;

4. Danny van Dongen, op 10.599; 5. Donny Crevels, op 10.918; 6. Phil Bastiaans, op 12.244.

2e race:

1. Marc Goossens, 11 ronden; 2, Jacky van der Ende, op 0.685; 3. Sandor van Es, op 1.726;

4. Phil Bastiaans, op 3.166; 5. Danny van Dongen, op 7.138; 6. Donny Crevels, op 10.449

Stand na zes races ELF BRL V6 kampioenschap 2006:
1. Jacky van der Ende 97 punten; 2. Donald Molenaar 84; 3. Marc Goossens 81; 4. Danny van Dongen 64;

5. Nelson van der Pol 56; 6. Phil Bastiaans 49.

Uitslagen ELF BRL Light kampioenschap, Zolder Super Prix, Zolder (B): :
1e race:

1. Theo Stor, 12 ronden; 2. Dick Freebird, op 2.990; 3. René Zwikker, op 31.957; 4. Niels Hartvelt, op 1 ronde;

5. Peter Furth, op 1 ronde; 6. Eric van den Munckhof, op 1 ronde.