Politie Zuid-Holland-Zuid


9/7 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

, 09-07-2006 o Nieuwsberichten District I

STEEKPARTIJ
DORDRECHT Op vrijdagavond 7 juli kreeg de politie de melding van een steekpartij aan de Sperwerstraat te Dordrecht. Ter plekke troffen zij het 19-jarige slachtoffer uit Dordrecht gewond aan, maar de dader was gevlucht. Ambulancepersoneel heeft de man verzorgd; zijn verwondingen vielen mee. Omstanders wisten de politie te leiden naar bosjes waar het mes werd aangetroffen. Op basis van de getuigenverklaringen wist de politie wie de verdachte was. Het signalement werd door de ether doorgegeven, waarna een andere eenheid de 39-jarige verdachte kon aanhouden in een portiek bij zijn woning aan de Snipstraat te Dordrecht. Hij is in verzekering gesteld. Personeel van de Grote Rivieren is gevraagd om de man te beoordelen, gezien zijn toestand. Hij kon erg agressief worden en heeft hiervoor medicijnen gekregen. Hij zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

CONTROLE MINI-BIKES
DORDRECHT Bij een verkeerscontrole zijn op de Brouwersdijk te Dordrecht op vrijdagmiddag en -avond 7 juli 5 minibikes in beslag genomen. Vanaf de Brouwersdijk werd gesurveilleerd in Wielwijk, Crabbehof en Krispijn. Tevens werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor bromfietsers wegens geen helm, defecten aan de bromfiets of geen kentekenbewijs.

WONINGINBRAAK
ZWIJNDRECHT Op vrijdagavond 7 juli is ingebroken in een woning aan het Leeuwerikplein te Zwijndrecht, terwijl een dag eerder hetzelfde was gebeurd door binnenkomst via een geopend raam. Ditmaal is men vermoedelijk met een valse sleutel binnengekomen. Er is een geldbedrag en een videorecorder weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.
DORDRECHT Op zaterdagavond 8 juli is ingebroken in een woning aan het Statenplein te Dordrecht. Hierbij zijn onder meer een computer en een laptop gestolen. De technische recherche heeft onderzoek verricht.

VERMIST KIND TERECHT
DORDRECHT Een 5-jarige jongen werd vrijdagavond als vermist opgegeven door zijn moeder. Hij zou het ouderlijk huis aan de Emmastraat te Dordrecht verlaten hebben rond 18.00 uur. De politie heeft enkele uren met 20 manschappen in de buurt gezocht en verspreidde fotos van het jongetje. Ook werd de hulp van de brandweer en een helikopter ingeroepen. Om 21.00 kwam er bericht dat het jongetje in huis was gesignaleerd. Hij bleek zich op zolder verstopt te hebben onder een stapel spullen en had niet gereageerd op oproepen van zijn moeder. Uiteindelijk was hij zelf naar beneden gekomen.

SCHUUR UITGEBRAND
DORDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 8 juli is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een schuur aan de Parklaan te Dordrecht. Ondanks bluspogingen van de brandweer ging de schuur geheel in vlammen op. De technische recherche onderzoekt de brand.

HENNEP
DORDRECHT Op zaterdagochtend 8 juli kreeg de politie een melding van geschreeuw en gehuil in een woning aan de Aardappelmarkt te Dordrecht. De deur werd opengedaan door de 19-jarige bewoner die zei dat er niets aan de hand was. Een 18-jarig meisje stond te huilen in de gang. De politie scheidde hen, hoewel beiden zeiden dat er niets aan de hand was. In de woonkamer staande, zagen de agenten echter een zwart doek over de tuinschuur alsmede transformatoren. Daarop vroegen zij of er soms een hennepkwekerij was wat door beiden ontkend werd. In de schuur troffen de agenten even later inderdaad een kleine kwekerij met 29 planten aan. Deze is ontruimd en de planten plus apparatuur zijn vernietigd. De man en de vrouw zijn aangehouden en ingesloten.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Bij een verkeerscontrole op zaterdagochtend 8 juli aan de Baanhoekweg te Dordrecht zijn 17 bekeuringen uitgedeeld, vooral voor aanhangers die geen goedgekeurde kentekenplaat hadden, defect remlicht, geen goede hulpkoppeling en overbelading tot wel 75%. Bij een snelheidscontrole op de A16 ter hoogte van Dordrecht zijn zaterdagmiddag 8 juli 53 bestuurders staande gehouden door motorrijders. Zij kregen allen een proces verbaal, de hoogste snelheid was 156 km/u waar 100 is toegestaan. Vijf rijbewijzen werden ingenomen en er is meer dan 3000 euro aan boetes geïnd van buitenlandse bestuurders.

GEREEDSCHAP IN DE NACHT
DORDRECHT Surveillerende agenten troffen zaterdagochtend 8 juli een
23-jarige bekende in alle vroegte aan op de Varkenmarkt te Dordrecht. Zij doorzochten met zijn toestemming zijn schoudertas en troffen daar gereedschap aan dat doorgaans bij inbrekers in gebruik is. Dat is op grond van de APV verboden, waarna de man werd aangehouden.

MAN MET MES
DORDRECHT Na een melding ging de politie naar de Spuiweg te Dordrecht op zaterdagmiddag 8 juli. Ter plaatse troffen zij een man aan met een mes waarop zij hem aanhielden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Het mes is in beslag genomen.

VROUW OVERLEDEN NA VERKEERSONGEVAL
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 8 juli is een 43-jarige vrouw uit Dordrecht overleden als gevolg van de verwondingen die zij opliep bij een verkeersongeval op de Brouwersdijk te Dordrecht. Zij fietste op de Brouwersdijk en moest uitwijken omdat de bestuurder van een geparkeerde auto zijn portier opende toen zij langsreed. Daarop werd de vrouw geschept door een achteropkomende bestelbus. Personeel van de ambulance en van de traumahelikopter heeft bijstand verleend. De vrouw is in zeer kritieke toestand naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam overgebracht waar zij na korte tijd overleed. Beide bestuurders zijn voor nader verhoor naar het bureau meegegaan. De politie heeft technisch verkeersonderzoek verricht en heeft diverse getuigen gehoord over de toedracht.

RIJBEWIJS KWIJT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op zondagochtend 9 juli is een 45-jarige man uit Zwijndrecht op de A16 te Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur zat. Hij had 975 ugl in zijn bloed , waarop zijn rijbewijs werd ingenomen.

MAN MISHANDELT VROUW
DORDRECHT Op zondagochtend 9 juli kreeg de politie even na middernacht de melding dat er een vrouw geslagen was en op de weg lag op de Boogjes te Dordrecht. Ter plekke troffen agenten de vrouw aan, waarop getuigen verklaarden dat de man die haar geslagen had in het café zat. Daarop gingen de agenten daar naar binnen en hielden de 44-jarige man uit Papendrecht aan. Hij ontkende dat hij zijn 39-jarige vrouw geslagen had. Deze werd verzorgd door ambulancepersoneel maar had geen ernstige verwondingen. De man bedreigde op weg naar het bureau een agent. Hij is in verzekering gesteld.

BRAND AUTO
DORDRECHT In de vroege ochtend van zondag 9 juli zijn een auto en een vuilcontainer uitgebrand aan de Generaal van der Heijdenstraat te Dordrecht. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft na de melding van een vechtpartij twee
24-jarige mannen uit Dordrecht aangehouden. Zij zouden de portiers van een horecagelegenheid aan de Houttuinen bedreigd hebben. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagavond 8 juli een 30-jarige Dordtenaar aangehouden in een woning aan de Willem Dreeshof te Dordrecht. Hij wordt ervan verdacht ter plaatse zijn 65-jarige moeder bedreigd te hebben, een deur te hebben vernield en zijn vriendin te hebben mishandeld. Hij is in verzekering gesteld.