Ingezonden persbericht


Deltaweek zeilwedstrijden 2006

PERSBERICHT VOOR DE SPORTREDACTIE

Zeeuwse kampioenen in de 36e deltaweek.

In het slotweekend van de Deltaweek voeren op zaterdag de ORC klassen en de First 31.7 eenheidsklasse ieder hun kampioenswedstrijden op een eigen windward-leeward (heen en weer) baan.
Voor met ORC-CLUB boten viel in de laatste race de wind weg waardoor de schippers de grootste moeite hadden om hun boot de laatste 100 meter over de finisch te krijgen. Voor sommigen moesten zelfs ankeren om niet achteruit te gaan.
In de ongemeten boten werd op zaterdag de Deltaweek afgesloten. Overall winnaar werd Ben Hoefsloot uit Ede (gld) met zijn jacht de Furi. Hij mag zijn boot op kosten van de Deltaweek laten meten en mag dan ook niet meer met de ongemeten boten meevaren.

Op zondag stond voor alle klassen m.u.v. de X-35 boten, een middellange wedstrijd op het programma. De X-35's voeren op een eigen baan aan de oostkant van de Zeelandbrug op een "heen en weer" baan Voor het eerst deze Deltaweek was er sprake van wat meer wind. Fijn voor de zeilers maar ook voor de organisatie. Fijn voor de zeilers omdat ze weer eens echt konden racen en fijn voor de organisatie omdat alle boten voor 16.00 uur terug waren zodat de prijsuitreiking en het traditionele huldigen der kampioen rond half vijf kon beginnen.
Na het uitreiken van de dagprijzen werden de overallprijzen van de Deltaweek uitgereikt door de voorzitter van de Deltaweek Jo van Sprang. Hij memoreerde dat hij zelf al meer dan 28 jaar met de Deltaweek meedoet als zeiler en ook dit jaar weer zelf heeft meegevaren. Gedurende die tijd is deze deltaweek een van de beste die hij zich herinnert. De combinatie van het weer, de deelnemers, sfeer en organisatie was perfect en maakten deze Deltaweek uniek.

De uitslagen van de Deltaweek waren als volgt:
Overall van de Deltaweek

IMS 1
Het zilveren schip en winnaar van het IMS Topevenement in zijn klasse Peter de Ridder uit Gorkum schipper van de Checkmate 3 voor Arjan de Zeeuw van de Connect Lesonal

IMS 2
De scheepsbel en winnaar van het IMS Topevenement in zijn klasse voor Ad van Wijngaarden uit Bergambacht schipper van de Zeebeer 3 voor Hans de Waal uit Bruinisse schipper van de Kopje kleiner

ORC 1
Kampioen en winnaar van de Korte Jachttrofee
voor Lennard van Oeveren uit Heinkenszand schipper van de Xanadu voor Top Gear van schipper Kop uit Rijnsburg

ORC 2
Kampioen en winnaar van De Krabbegattrofee
Cees van Leeuwen uit Hellevoetsluis schipper van deStille Wilde voor Frits van Dijk uit Oss met Geintje

ORC 3
De Scheldebel
Vincent de Vries uit Goedereede schipper van de L Ésprit de Morbihan voor Pascal Bakker uit Rotterdam met de Voor de Bakker

ORC 4
Kampioen en winnaar van het Stuurboordslicht
C Baas uit Weteringbrug schipper van de Impuls voor Michiel Kamphuis met de Spinel

Rond en Platbodem jachten klasse B
de Zilveren Drommedaris
Ede van der Dussen uit Moergestel schipper van de Nieuwe Maen voor Willem Schotman uit den Haag met de Strandloper

Butengaetstroffee
De familie Overwater uit Mijnsherenland met de Schuimer voor J van Dooremalen uit Kinderdijk met de Platte Muyl

Ongemeten Boten
De Meting
Ben Hoefsloot uit Ede schipper van de Furie

Kampioenschap First 31.7 eenheidsklasse
Kampioen en winnaar van de Serryaward
Hans de Jager uit Wolphaartsdijk schipper van de Chasseur voor Ruud Sondag van de Shoebox

X-35
Winnaar van de heden verleden en toekomst beker.
J Persoons uit Schilde Belgie schipper van de X-Argenta voor Marten Jan Ringers uit Alphen aan de Rijn met de Yellow Rose

Over de Deltaweek
De Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en Noordzee voor de Zeeuwse, Hollandse en Belgische kust. Er nemen per jaar rond de 200 zeiljachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend.

Er worden wedstrijden gevaren in de klassen IMS (echte race-kajuitsjachten), ORC-Club (wedstrijdvarende toerschepen) en Rond- & Platbodemschepen (de traditionele schepen met zijzwaarden). In het eerste weekend worden ook wedstrijden gevaren door sportboten en J-22, J-24, X-35 Max Fun eenheidsklassen. In het 2e weekend varen de First 31.7 eenheidsklasse en de ORC-Club klassen het open Nederlandse klasse kampioenschap en worden er wedstrijden gevaren voor de X-35 klasse.

IN 2007 WORDT DE DELTAWEEK VERZEILD VAN 29 JUNI TOT 8 JULI 2007