Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

College van Heerde nodigt betrokkenen hoogwatergeul uit

Centrale vraag bijeenkomst in Wapenveld: hoe nu verder?

Het college van Heerde nodigt betrokkenen en belanghebbenden uit om op maandag 10 juli de stand van zaken door te nemen rond het project Ruimte voor de Rivier. De centrale vraag van deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint in 't Spyker in Wapenveld, luidt: hoe nu verder?

Het college is bijzonder teleurgesteld over de uitkomst van het kamerdebat op 19 juni. Een overgrote meerderheid van de kamerfracties blijkt zich in de plannen van de staatssecretaris te kunnen vinden. Naar verwachting neemt de Tweede Kamer volgende week donderdag het definitieve besluit om de nevengeul ook bij Veessen en Wapenveld ruim baan te geven.

Als die beslissing eenmaal is genomen, wil het college van Heerde zo snel mogelijk met de belanghebbenden en betrokkenen doornemen hoe de zaken er precies voor staan. Het gaat om een uitwisseling van feiten en ideeen. De vraag is dan niet meer òf er een bypass komt, want aan dat besluit kan ondanks het krachtige protest niets meer worden veranderd. De volgende vraag is: hóe gaat dat gebeuren?

Na dit overleg met de belanghebbenden, nodigt het college ook de andere betrokken partijen uit voor nader overleg. Het gaat dan om onder anderen Waterschap Veluwe, Gedeputeerde Staten, LTO en actiegroep Groene Rivier? Nee!.

Naar aanleiding van de gesprekken in deze 'consultatieronde', richt het college zich zo spoedig mogelijk tot de gemeenteraad om nadere stappen vorm te geven.