Juni 2006

Efteling van 10 juli t/m 27 augustus extra lang geopend Nieuwe programmering Efteling Zomeravonden
Van 10 juli tot en met 27 augustus viert de Efteling weer haar vertrouwde Zeven Mijls Zomer. De 7 Zomeravonden zien er dit jaar wel anders uit. De Efteling presenteert voor het eerst op deze avonden een allround, horizontale programmering, waarbij elke avond de genres Kinderpop, Terug naar, Musical/Songfestival, Populair en Hollands-Brabantslevenslied aan bod komen.
Tijdens de Zomeravonden is het park nog steeds tot middernacht geopend. Wat ook niet verandert, is de openingstijd tot 21.00 uur op de overige dagen van de Zeven Mijls Zomer. Gasten kunnen dus langer genieten van extra entertainment, waaronder een extra voorstelling van parkshow de Efteling Sprookjesshow in het Efteling Theater.

Nieuwe programmering

De vertrouwde thema-avonden met live artiesten worden dit jaar vervangen door een allround, horizontale programmering. De nieuwe programmering op het hoofdpodium op de Speelweide bestaat nu uit de genres Kinderpop, Terug naar, Musical/ Songfestival, Populair en het Hollands-Brabantslevenslied. Tussen de live optredens door zal er voor het hoofdpodium een pauzeact plaatsvinden met een hoog muzikaal- en entertainmentgehalte. Op de kiosk bij de restaurants de Steenbok en het Witte Paard is er wekelijks een andere allround band te bewonderen.

Programmering Zomeravonden (onder voorbehoud)

De volgende artiesten treden live op tijdens de Zomeravonden. Elke avond start de eerste act om 19.45 uur en de laatste vangt om 23.15 uur aan:
Zaterdag 15 juli: Jim, Jan Keizer, Jamai, Ali B en Thomas Berge Zaterdag 22 juli: Floortje, Peter Koelewijn, Edsilia, Gerard Joling en Grad Damen
Zaterdag 29 juli: Kim-Lian, Albert West, Dutch Divas, Do en René Schuurmans
Zaterdag 5 augustus: Kus, Boney M, Eurostars, Gordon en Marianne Weber Zaterdag 12 augustus: Djumbo, George Baker, Treble (met band), Brainpower en Harrie Slinger
Zaterdag 19 augustus: Chipz, Anita Meijer, Bastiaan Ragas (met band), Brace en Rob van Daal
Zaterdag 26 augustus: Wickit, Henk Westbroek (met band), Antje Monteiro, Sita en Koos Alberts

Entertainment

Alle attracties en sprookjes in de Efteling zijn tijdens de Zeven Mijls Zomer extra lang open. Maar bezoekers kunnen ook langer genieten van de extra entertainmentacts. In de zomerperiode zal de bezoeker o.a. verrast worden door een spectaculaire trampolineact van de Stoere Zeebonken bij schipschommel de Halve Maen. Roodkapje, de Kikkerprins of Soraya (één van de elfjes uit de Indische Waterlelies) geeft dagelijks voor jong en oud een vrolijk Sprookjesfeest in het Openlucht Theater van het Sprookjesbos. De Pieck Parade laat met haar ganzen in het Marerijk een nostalgisch geluid horen en nabij attractie Vogel Rok strijkt er een vreemde vogel neer. Ook komen sagen en legenden tot leven door de bijzonder opvallend geklede Frau Anders. En Pardoes de Tovernar en Prinses Pardijn verwelkomen de gasten weer feestelijk.

Van 24 juli tot en met 27 augustus zal er in het Fata Morgana Evenementen Paleis van de Efteling een Lego Tentoonstelling te bezichtigen zijn.

Reprise Efteling Sprookjesshow

Tijdens de Zeven Mijls Zomer speelt in het Efteling Theater 5 keer per dag (12.30 uur, 14.00 uur, 15.30 uur, 17.00 uur én 19.00 uur) de reprise van de Efteling Sprookjesshow. Deze parkshow verhaalt op verrassende wijze over de sprookjes het Lelijke Jonge Eendje en de Rode Schoentjes van de beroemde Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. De Efteling Sprookjesshow is een extra attractie voor de parkbezoekers en vrij toegankelijk.

Algemene informatie

Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer in de periode van 10 juli tot en met 27 augustus is het park geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op alle zaterdagen in deze periode is de Efteling geopend tot 24.00 uur. De entreeprijs bedraagt EUR 28 p.p. (in de voorverkoop betaalt men ook voor de Zeven Mijls Zomer de reguliere entreeprijs van EUR 26 p.p.). Gehandicapten (inclusief maximaal twee begeleiders) en 60-plussers betalen EUR 26 p.p. Kinderen tot en met 3 jaar mogen de Efteling gratis bezoeken. Kijk voor meer informatie op http://www.efteling.com/ of bel 0900-0161 (EUR 0,25 p.m.).

Efteling-entreebewijzen zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen:

* Via http://www.efteling.com/
Bij bestelling via de Efteling-site profiteren bezoekers van EUR 1 voordeel per entreebewijs. Een entreebewijs kost dan dus EUR 25. De online Efteling-entreebewijzen kunnen direct thuis geprint worden óf via een sms-bericht op de mobiele telefoon ontvangen worden. De online entreebewijzen zijn geldig t/m 29 oktober 2006, dus óók tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer. Het voordeel is dan EUR 3 per kaartje.
* Albert Heijn

* Air Miles (2.600 Air Miles per entreebewijs)
* ANWB-verkooppunten

* Grotere postkantoren en GWK-stations

* http://www.telegraaftickets.nl/

Noot voor de redactie (