Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2

29 juni 2006

Radio 2 Zomerfestival presenteert iedere avond legendarische concerten

Bob Dylan in 1968 in de VPRO-studio, The Who in 1969 in Amsterdam met een integrale uitvoering van hun rockopera Tommy, Janis Joplin in 1969 in het Concertgebouw in Amsterdam. Radio 2 presenteert van 10 juli tot en met 1 september het Radio 2 Zomerfestival met maar liefst 39 legendarische concerten. Op maandag tot en met vrijdag tussen 22.00 uur en 23.00 uur laat presentator Marc Stakenburg de mooiste opnames horen die hij vond in de rijke archieven van de KRO, VARA, TROS en VPRO.

Tijdens het Radio 2 Zomerfestival zijn verder onder meer concerten te horen van ELO, Charles Aznavour, de Nits, The Zombies, Blondie en Bløf. Op 14, 15 en 16 juli zendt Radio 2 opnames uit van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. De complete lijst van concerten staat vanaf 10 juli op www.radio2.nl

Als opmaat naar het concert 's avonds besteden de programma's van Radio 2 overdag al extra aandacht aan de artiest of band. Leo Blokhuis verzorgt iedere dag in Ontbijtradio een column over de artiest en stelt de dagelijkse quizvraag. Het antwoord daarop is diezelfde avond te horen in De Gouden Greep en te lezen op internet. Het programma laat tevens alvast een voorproefje horen van het concert later die avond. Knooppunt Kranenbarg presenteert dagelijks het ultieme nummer van de dagartiest.

----------