Digitale Gemeente Houten

Werkzaamheden tijdens schoolvakantie
Aanpassing fietspad De Slinger

maandag 3 juli 2006 - Bron: Gemeente Houten

Op maandag 10 juli wordt gestart met werkzaamheden aan fietspad De Slinger. De verkeerssituatie wordt aangepast om ruimte te maken voor een bouwweg. In verband met de bouw van het cultuurcentrum en de aanleg van een tweede spoorlijn door ProRail wordt op dit traject de komende jaren veel bouwverkeer verwacht.

De bouwweg wordt aangelegd op de plek van het huidige fietspad. Het fietspad maakt nu ter hoogte van Basisschool De Regenboog een knik. In de nieuwe situatie wordt het fietspad helemaal doorgetrokken. Zo kunnen we net als op het eerste gedeelte van het fietspad het fietsverkeer en het gemotoriseerd verkeer scheiden. Tegelijkertijd krijgt ook het schoolplein van basisschool De Regenboog een opknapbeurt. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juli klaar.

Schoolvakantie
De werkzaamheden zijn in verband met de veiligheid van schoolgaande kinderen, in de vakantieperiode gepland. Indien nodig worden voetgangers en fietsers omgeleid via de Kamillehof (achter de school langs).

Tijdelijk maar langdurig
De totale route voor het bouwverkeer start bij De Hoeve en eindigt bij De Slinger en wordt in eerste instantie gebruikt voor de bouwwerkzaamheden ten behoeve van het cultuurcentrum. Daarna (periode 2007-2008) zal ProRail de route gebruiken bij de aanleg van de tweede spoorlijn.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).