Gemeente Coevorden

Weersverwachting

Maandag 10 juli informatieavond herontwikkeling olieveld Schoonebeek

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) overweegt opnieuw olie te gaan winnen uit het olieveld Schoonebeek. Een definitief besluit daarover verwacht het bedrijf in 2007 te nemen. De provincie Drenthe zal eerst samen met andere bevoegde instanties beoordelen of de benodigde (milieu)vergunningen kunnen worden afgegeven aan de NAM. Hiervoor heeft de NAM een Milieueffectrapport (MER) opgesteld dat inmiddels door het bevoegd gezag (de provincies Drenthe en Overijssel en de minister van Economische Zaken) is aanvaard en in behandeling is genomen.

Het MER wordt op 8 september ter inzage gelegd. Dit om te voorkomen dat de inspraakperiode samenvalt met de schoolvakantie. Vanaf 8 september heeft een ieder 6 weken de tijd om een zienswijze op het MER in te dienen. Deze termijn wordt te zijner tijd ook in deze krant gepubliceerd.

Vooruitlopend op de formele terinzagelegging organiseren de provincies Drenthe en Overijssel samen met de NAM en de gemeenten Coevorden en Emmen een informatieavond over het MER op:

maandag 10 juli 2006 om 20.00 uur in de Wolfshoeve, Europaweg 132 in Schoonebeek

Tijdens de bijeenkomsten gaan de provincie in op de procedures rond het project en geeft de NAM een toelichting op haar plannen en op de inhoud van het MER. Omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen. Wij stellen het wel zeer op prijs als u uw komst aankondigt in verband met de beschikbare ruimte.

Opgave informatieavond

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Stafgroep Communicatie van de provincie Drenthe, telefoonnummer 0592-365265 of per e-mail merschoonebeek@drenthe.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mailadres.

Meer informatie vindt u op www.drenthe.nl onder Natuur en Milieu en op www.nam.nl

-Submit