Gemeente Reimerswaal


Proef raildempers Krabbendijke

Geplaatst op: 06-07-2006

In de nachten van maandag 10 juli op dinsdag 11 juli, dinsdag 11 juli op woensdag 12 juli en woensdag 12 juli op donderdag 13 juli aanstaande wordt in Krabbendijke een tweetal nieuwe type raildempers als proef aangebracht.

De raildempers, van de firma S&V en Alom, worden op het zuidelijke spoor (dat is het spoor richting Roosendaal) aangebracht. Raildempers zijn voorgevormde elementen van elastisch materiaal die tegen de zijkanten van de spoorstaven worden bevestigd. Ze dempen de trillingen van de spoorstaven als er een trein overheen rijdt en verminderen zo het geluid.

Plaatsing van de raildempers vindt plaats vooruitlopend op de te nemen geluidsmaatregelen langs de Zeeuwse lijn, in het kader van het project Sloelijn. De raildempers worden geplaatst tussen de kilometers 32.2 en 32.8. De werkzaamheden vinden plaats van ongeveer 23.00 uur tot 07.00 uur.
Bewoners in een straal van ongeveer 300 meter rond de werkplek ontvangen deze week een bewonersbrief.

Voor meer informatie over het project Sloelijn en de geluidsmaatregelen Zeeuwse lijn, zie www.sloelijn.nl. Met vragen kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Sloelijn, telefoonnummer (0117) 30 19 98. Mailen kan ook: info@sloelijn.nl