Gemeente Rotterdam

Nr. 28
7 juli 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 10 t/m 16 juli 2006

Wethouder Schrijer bezoekt Delfshaven
Wethouder Dominique Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid) bezoekt op maandag 10 juli van 13.30 tot 16.30 uur de deelgemeente Delfshaven.
*13.30 uur bezoekt Schrijer het Wytgebouw op het Coolhaveneiland en achtereenvolgens het wereldmuziekcentrum en het VOC-pand/Worm. Hier krijgt hij informatie over de toekomst van deze panden.
*15.00 uur heeft Schrijer een ontmoeting met een aantal ondernemers, dat plaatsvindt in het centrum voor Ondernemen Delfshaven aan het Heemraadsplein 19a. Zij gaan praten over het versterken van het ondernemersnetwerk en de revitalisering van de Binnenweg. Hierna is er een korte presentatie over jeugdoverlast en voorzieningen voor jongeren in de wijk Middelland.
*15.30 uur wordt er een wandeling gemaakt over de Binnenweg om een aantal winkelpanden te bekijken i.v.m. de eenzijdige branchering en leegstand. Dit werkbezoek komt voort uit het 100 dagenprogramma. In 100 dagen voert het College 37 actiepunten uit. Ook zijn er ontmoetingen met 100 Rotterdammers. Aan hen wordt gevraagd wat zij voor Rotterdam kunnen betekenen en of ze ook met een concreet voorstel willen komen. De resultaten worden gepresenteerd op 22 september tijdens de slotmanifestatie. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 06 - 51 07 47 91)

Wethouder Geluk bij ondertekening samenwerkingsconvenant 'Begeleid Wonen Oude Emmahuis'
Wethouder Leonard Geluk houdt op maandag 10 juli om 16.00 een toespraak bij de officiële ondertekening van het samenwerkingsconvenant van de jongerenfoyer in Het Oude Emmahuis. De ondertekening vindt plaats in Het Oude Emmahuis aan de Van der Sluijsstraat 192. De ondertekening vormt de bezegeling van de samenwerking tussen ROC Zadkine, Woningstichting PWS en welzijnsorganisatie CVD. Het project biedt jongeren die moeite hebben met het afronden van een opleiding of met het vinden van werk tijdelijk woonruimte. (Voor meer informatie: ROC Zadkine, Lida Kappetijn, tel. 06- 537 257 63)

noot voor de redactie/