Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 144

datum: 5 juli 2006

Wegwerkzaamheden voor buslijn Vathorst

De komende maanden wordt in de stad Amersfoort op een aantal plaatsen de weg aangepast voor de openbaarvervoerlijn Vathorst. Deze buslijn is naar verwachting 1 december 2006 operationeel en loopt van station Amersfoort naar station Vathorst. Maandag 10 juli starten de werkzaamheden aan de Maatweg en de Kwekersweg.

Kwekersweg
Bij de Kwekersweg wordt de huidige enkele bussluis vervangen door een dubbele bussluis. Tijdens het werk aan de weg zijn de bushaltes aan de Kwekersweg tijdelijk opgeheven. De weg wordt voor autoverkeer geheel afgesloten, omleidingsborden geven de alternatieve route aan. Fietsers worden om de werkzaamheden heen geleid en kunnen dus wel de Kwekersweg gebruiken. Duur: maandag 10 juli tot en met 18 augustus.

Maatweg
Een gedeelte van de Maatweg wordt in verband met de komende buslijn naar Vathorst verbreed. Tijdens het werken aan de weg is de Maatweg gedeeltelijk eenrichtingsverkeer. Verkeer van de Ringweg Koppel en de Industrieweg kan de Maatweg wel op. Verkeer van de Bunschoterstraat en de Hamseweg kunnen de Maatweg niet gebruiken. Omleidingsborden wijzen de weg. In week 32 is de Maatweg twee dagen voor alle verkeer afgesloten. Duur: maandag 10 juli tot en met 18 augustus.

Op www.amersfoort.nl staan bij 'Werk in uitvoering' de actuele omleidingsroutes.

Voor de openbaarvervoerslijn Vathorst worden de komende maanden - naast bovenstaande grote werken - nog een aantal aanpassingen gedaan. Deze veroorzaken enige verkeershinder waarover nog nadere informatie volgt.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 44 30 of e-mail m.boon@amersfoort.nl.


---- --