Gemeente Roermond

Markt als voetgangersgebied duidelijker gemarkeerd

Maandagochtend 10 juli a.s. starten de werkzaamheden om de Markt in Roermond als voetgangersgebied duidelijker te markeren. Het college heeft onlangs besloten tot het plaatsen van paaltjes en banken. Deze worden om en om geplaatst langs de rijloper, die parallel aan het stadhuis loopt. Ook komen er paaltjes en banken aan de achterzijde van de flitsparkeerplaatsen aan de zuidzijde van de Markt. De werkzaamheden zijn volgens planning op 14 juli afgerond.

De paaltjes en banken worden geplaatst omdat de diverse verkeersborden, die na de herinrichting van de Markt het gebied als autovrije zone aangeven, helaas weinig tot geen effect hebben gehad. Regel-matig werden autos en vrachtwagens op het Marktplein geparkeerd en schrokken voetgangers van voorbijrijdende automobilisten, die het soms met de snelheid niet zo nauw namen. Het college wil af van deze situatie en wil het plein die functie geven waarvoor de herinrichting ook bedoeld was: voetgangersgebied voor het winkelende, flanerende en terrasjesgenietende publiek.

Er worden 13 banken (houten zitvlak, rest staal) en 22 paaltjes (staal) geplaatst. De banken zijn elk twee meter lang. Vanwege de vele activiteiten en evenementen op het plein is bij de keuze van het materiaal en de bevestiging ervan rekening gehouden met de verplaatsbaarheid. De markt blijft éénrichtings-verkeer. Dat betekent inrijden via de Kraanpoort en Markt, uitrijden via de Luifelstraat. Voor toe-leveranciers blijft de mogelijkheid bestaan om tot 12.00 uur uit te rijden via de Steenweg en Neerstraat. Ook de flitsparkeerplaatsen blijven bestaan. Door de nieuwe oplossing zal het op de juiste wijze insteken in de parkeerhavens trouwens worden bevorderd.

Publicatiedatum: 07.07.2006 Bijgewerkt: 07.07.2006