Gemeente Gouda


persbericht: groen licht voor kunstgras jodan boys (07/07/2006)

Op maandag 10 juli wordt gestart met de aanleg van een kunstgrasveld bij de voetbalvereniging Jodan Boys. Wethouder Marco Kastelein van Sportzaken heeft ingestemd met de aanleg van het kunstgrasveld. Naar alle verwachting kan de voetbalvereniging begin oktober gebruik gaan maken van haar nieuwe hoofdveld.

Het sportcomplex aan de Sportlaan in Gouda bestaat uit drie voetbalvelden en een trainingsveld. Voetbalvereniging Jodan Boys heeft een omvangrijk ledenbestand van meer dan 900 personen. Hierdoor heeft de vereniging regelmatig te kampen capaciteitsproblemen, zowel tijdens trainingen als bij wedstrijden. Elke zaterdag worden er ruim 25 wedstrijden gespeeld. Door het intensieve gebruik zijn de velden overbelast en hebben ze een slechte kwaliteit.

Het hoofdveld moet nodig worden gerenoveerd. Er is bewust gekozen voor een duurzame oplossing in de vorm van een kunstgrasveld. Het nieuwe kunstgrasveld, dat wordt aangelegd door ingenieursbureau Oranjewoud BV, komt op de plaats van het huidige hoofdveld. Het voldoet aan de nieuwste normen en eisen van de KNVB en NOC/NSF.