Ingezonden persbericht


BN'ers als mystery bloggers bij Giel op 3FM


- Luisteraars spelen mee en winnen voor zichzelf én het goede doel -

Hilversum, 10 juli 2006 - Van maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli houden vijf BN'ers tijdens het radioprogramma van Giel Beelen een weblog bij met een mobiele telefoon. Voor de luisteraars van Giel's programma is het de kunst om - aan de hand van de hints die de BN'ers met woord en beeld geven - te raden wie de mysterieuze Mr. of Mrs. X die dag is. Daarvoor is de special actiesite www.xblogger.nl in het leven geroepen. Het geld dat opgehaald wordt met het bijbehorende sms-spel wordt aan het goede doel gedoneerd. En niet zomaar een goed doel... Eén ding kunnen we namelijk al verklappen over de xbloggers: ze zijn allemaal ambassadeurs van een goed doel.

Goede doelen
Giel staat niet alleen bekend om zijn scherpe uitspraken en wilde acties, maar ook om zijn betrokkenheid bij maatschappelijke doelen. Giel: "Ik vind het a ltijd leuk om nieuwe technieken in m'n radioprogramma toe te passen. Velen hebben een mobieltje met camera en het online plaatsen plaatsen van foto's hiermee, stimuleer ik graag. Volgende week gebruik ik dat meteen voor goede doelen, die kans laat ik niet liggen. Vele BN'ers zijn ambasseur van het een of ander, en terecht. Als je dat kan met je bekende kop dan moet je dat zeker doen.

Als 3FM'er ben ik natuurlijk betrokken bij onze jaarlijkse Serious Request actie. Maar ik vergeet Nederland ook niet, door bijvoorbeeld het steunen van het Leger Des Heils en zodra er iets met dieren is (van zeehonden tot mijn favoriete varkens) dan ben ik er als de kippen bij. Ook ik ben benieuwd wie ik volgende week aan de lijn krijg dus ik ga luisteren!"

Speluitleg en prijzen
Wil jij een goed doel steunen en tegelijk kans maken op leuke prijzen? Luister dan naar Giel op 3FM van 06.00 tot 09.00. Elke werkdag houdt een BN'er een weblog bij op de speciale actiesite www.xblogger.nl. Tijdens de uitzending wordt op de site de blog steeds verder uitgebreid met nieuwe beelden, teksten en hints over de identiteit van de xblogger. De volgende dag wordt in de uitzending onthuld wie de xblogger is. Met het sms-spel kan je tot 18.00 's avonds meeraden wie de BN'er is. Zo kun je bijvoorbeeld ook vragen stellen per sms om zo extra hints te verzamelen. Op deze manier wordt nog meer geld opgehaald voor de goede doelen.

De dagwinnaar ontvangt een Sony Ericsson K800i, de telefoon die de xbloggers zelf ook gebruiken voor hun weblog. Bovendien maak je kans om een persoonlijke vraag aan de xblogger te stellen tijdens de uitzending.

Luister dus van maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli naar Giel. En kijk op www.xblogger.nl voor meer informatie en doe mee!

Deze actie vindt plaats ter promotie van diverse goede doelen en de introductie van de Sony Ericsson K800i. Het xblogger concept is bedacht en ontwikkeld door communicatiebureau van Zandbeek corporate communicatie in samenwerking met Sony Ericsson en 3FM.

NOOT VOOR DE REDACTIE,