Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Heerde - ongeregeldheden                                  |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juli 4 jongens aangehouden bij ongeregeldheden in het centrum van Heerde.

Omstreeks 03.00 uur is in de Dorpsstraat een korte vechtpartij ontstaan waarbij twee jongens van 21 en 22 jaar uit Hattem, licht gewond raakten en voor behandeling naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Als gevolg van de vechtpartij zijn vier verdachten in de leeftijd van 19, 21 en 22 jaar uit Epe en Vaassen aangehouden. De precieze aanleiding voor de vechtpartij is nog onduidelijk en de politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |'t Harde - fietser aangereden                             |
Een 64 jarige fietser uit Nunspeet is zaterdagochtend 8 juli gewond geraakt toen hij de Eperweg wilde oversteken en daarbij vermoedelijk een naderende auto over het hoofd zag.

De man was met zijn 10 jarige kleinzoon net vertrokken voor een fietsvakantie, toen hij rond 10.00 uur de Eperweg over wilde steken om de Eikenlaan in te rijden. De fietser zag waarschijnlijk de naderende auto, bestuurd door een 82 jarige man uit 't Harde, over het hoofd. De automobilist kon het slachtoffer niet meer ontwijken en reed tegen de fietsaanhangwagen, waardoor het slachtoffer van zijn fiets werd geslingerd en op het wegdek terecht kwam. Het slachtoffer is met letsel aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De kleinzoon had de auto wel gezien en was gelukkig gestopt.

|     |A28 - motorrijdster onderuit en gewond                    |
Een 37 jarige vrouw uit Zeewolde is zaterdagavond 8 juli op de A28 ter hoogte van Strand Horst gewond geraakt toen ze met haar motor onderuit ging.

De vrouw reed rond 18.00 uur in de richting van Amersfoort over de A28 ter hoogte van strand Horst, toen volgens getuigen plotseling het achterwiel van de motor begon te zwabberen en de vrouw onderuit ging. De bestuurster schoof over het asfalt en kwam in de middenberm terecht. Haar motor schoof over de weg en vloog in brand. Getuigen verleende eerste hulp en met de brandblusser uit de net passerende politieauto kon de brandende motor meteen worden geblust. De vrouw droeg geen motorpak en is met ernstige schaafwonden per ambulance naar het St. Jansdal ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen was er geen sprake van een klapband en heeft de vrouw niet te hard gereden.

---EINDE BERICHTEN---


---

---- --