Gemeente Vlaardingen


Burgemeester opent nieuwe
clubhuis bouwspeelplaats
06 juli 2006

Burgemeester Bruinsma had voor het team vrijwilligers een cadeautje meegebracht: 11 'bouwpuzzeltjes'.

De Bouwspeelplaats heeft een nieuw clubhuis. Burgemeester Bruinsma opende het zaterdag 8 juli. De Bouwspeelplaats is alle schoolvakanties open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, dankzij de inzet van 11 enthousiaste vrijwilligers. Burgemeester Bruinsma had voor dit team een cadeautje meegebracht: 11 'bouwpuzzeltjes'.

Begonnen in treinwagon
De Bouwspeelplaats is voor het eerst georganiseerd toen een oude treinwagon in 1977 op het terrein naast Kinderboerderij Holy werd geplaatst. De speelplaats huurde de wagon van de gemeente als onderkomen en clubhuis.

De treinwagon is in 2005 'uitgezwaaid' en toen was er even geen clubgebouw. Nu gelukkig weer wel. Het nieuwe clubhuis staat er al sinds mei 2006 en is bekostigd door de gemeente. De Bouwspeelplaats draait op subsidies en op schenkingen.

Activiteiten
Wat gebeurt er allemaal op de Bouwspeelplaats? Je kunt er natuurlijk hutten bouwen! Maar als het mooi weer is, kun je er ook waterfietsen in de vijver. Er worden vaak spelltjes gedaan, er staat een schommel en er is een zandbak.
Internet/DCO/Pics/Nieuws/2006/bouwspeelplaats JP189677.jpg

Meedoen? Wat kost het?
Wil je ook meedoen aan de Bouwspeelplaats? Voor tachtig eurocent entree per dag mag je er de hele dag spelen. Voor dat geld krijg je een hamer, zaag óf schep. Voor twintig cent kun je een heleboel spijkers kopen.
Je kunt ook een jaarkaart voor negen euro kopen. Internet/DCO/Pics/Nieuws/2006/bouwspeelplaats JP189682.jpg

Meer informatie
Kijk voor openingstijden en meer informatie op de website van de Bouwspeelplaats (zie rechterkolom).

Foto's: Roel Dijkstra/Joep van der Pal