Piraten veroveren Madame Tussauds

Madame tussaud

AMSTERDAM, 10 juli 2006. Vandaag heeft Madame Tussauds Amsterdam haar nieuwste interactieve belevenis, Pirates LIVE, onthuld. Centraal in deze belevenis staat het schip The Black Pearl met het wassenbeeld van de piratenheld Captain Jack Sparrow (Johnny Depp).

Gasten van Madame Tussauds kunnen na hun ontmoeting met Jack Sparrow er voor kiezen om aan boord te gaan van de Black Pearl. Eenmaal aan boord is er geen weg meer terug en moet men de gevaren van de piratenwereld trotseren op zoek naar de schat. Krakende vloeren, griezelige geluiden, en woeste piraten (acteurs) zullen het de bezoekers niet makkelijk maken op hun tocht naar het vaste land. Dit totaal vernieuwde gedeelte is gebaseerd op de succesvolle Disney productie Pirates of the Caribbean. De tweede film, Dead Mans Chest is a.s. donderdag voor het eerst te zien in de bioscopen.

Het beeld van Johnny Depp is volledig gekleed naar het karakter in de film. Een officiële replica van dit kostuum is speciaal voor Tussauds gemaakt door Walt Disney Pictures.
De poseersessie met Depp en de beeldhouwers van de Tussauds Studios heeft eerder dit jaar plaatsgevonden tijdens de filmopnames in de Bahamas. Het heeft ongeveer drie en een halve maand geduurd om het beeld te maken. Vooral het creëren van de donkere zwoele ogen van Jack Sparrow heeft veel tijd gekost.

In totaal zijn er vier beelden gemaakt van Captain Jack Sparrow. Deze zijn, naast Amsterdam, te zien in de interactieve belevenissen van Madame Tussauds Londen, Las Vegas en New York.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madame Tussauds Amsterdam, Annemiek Dolfin (06 523 23 671/020-5230623) of Nienke Gritters Doublet (06 502 47 333/020-5230623) of via annemiek.dolfin@madametussauds.nl

Madame Tussauds Amsterdam is zeven dagen per week geopend van 10.00 uur t/m 18.30 uur en in juli en augustus t/m 22.00 uur(de Receptie sluit een uur eerder). Informatielijn:
020-5221010.

Dit zijn de attracties van de Tussauds Group: Madame Tussauds London, Amsterdam, Las Vegas, New York, Hong Kong en Shanghai ; Tussauds London Planetarium; Tussauds Studios; British Airways London Eye; Warwick Castle; Alton Towers; Alton Towers Hotel; Chessington World of Adventures; Thorpe Park; Heide Park.