Ingezonden persbericht


Persbericht 27 juni 2006

Hans de Hoog nieuwe bestuursvoorzitter Nederlands Uitburo

Drs. J.A. (Hans) de Hoog is vandaag officieel benoemd tot voorzitter van het bestuur van stichting Nederlands Uitburo. Het Nederlands Uitburo (NUB) heeft als belangrijkste doelstelling het bij elkaar brengen en ontsluiten van culturele informatie voor een breed publiek. Bij het NUB zijn inmiddels 10 regionale Uitburo's aangesloten, verspreid over heel Nederland.

"Ik vind de fase van snelle groei waarin het Nederlands Uitburo momenteel verkeert enorm interessant en zie het als een uitdaging mee te werken aan de verdere ontwikkeling van het Uitburo", aldus De Hoog. Hans de Hoog studeerde Algemene Economie en Politieke Wetenschappen. Hij begon zijn loopbaan in de landelijke politiek en werkte daarna als consultant aan vele verschillende projecten op het grensvlak van ondernemen en politiek. Verder was hij vier jaar directeur Corporate Communication bij Delta Lloyd en enkele jaren principal e-business consultant bij Origin. In 2000 richtte hij samen met partners Grexx op, dat organisaties adviseert over ambities, besturing en IT. Hans de Hoog was o.a. projectleider van 'Nieuwe Coalities in de Kunst. Een internationaal vergelijkend onderzoek naar behoud en versterking van de internationale positie van Amsterdamse kunstinstellingen' (1990 en 1991). Tevens is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Kinderopvang Humanitas.

Het NUB heeft zijn bestuursvoorzitter gevonden door bemiddeling van Kunst & Zaken. Het BestuursBestand biedt culturele instellingen de mogelijkheid het bestuur uit te breiden met enthousiaste, kundige mensen uit het bedrijfsleven. Bestuursleden krijgen een unieke kans bij te dragen aan de ontwikkeling van een culturele instelling en kunnen eigen kennis en ervaring in een geheel andere omgeving toepassen.

Het Nederlands Uitburo (NUB) is een marketinginitiatief van het Amsterdams Uitburo, het Haags Uitburo, Stichting Rotterdam Festivals en Bureau Promotie Podiumkunsten. Het project wordt mede gefinancierd door het ministerie van OC&W. De huidige deelnemers van het Nederlands Uitburo zijn het Amsterdams Uitburo, het Rotterdams Uitburo, het Haags Uitburo, het Groninger Uitburo, het Enschede Uitburo, het Leids Uitburo, het Maastrichts Uitburo, het Limburgs Uitburo, het Nijmeegs Uitburo en het Utrechts Uitburo.

EINDE BERICHT