Politieberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 10-07-2006

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Een vrouw uit Utrecht is in de nacht van zondag op maandag door twee onbekende mannen beroofd van haar tas. De vrouw liep omstreeks 00.20 uur over de Laan van Nieuw Guinea. Ter hoogte van de kruising met de Surinamestraat werd zij klemgereden door twee jongens op een fiets, van wie één de tas na wat duw- en trekwerk wist te bemachtigen. Ze gingen er vandoor in de richting van de Bataviastraat. Het gaat om twee mannen met een getinte huidskleur. De bestuurder van de fiets droeg een lichte sweater, de passagier een donkere. Beiden droegen de capuchon over hun hoofd. De passagier had een opvallend bol gezicht. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo: 0900 88 44.

Beroving van mobiele telefoon

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht is zondagavond omstreeks 22.50 uur in de J.P. Coenstraat beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer liep met een vriend op de stoep en wilde net zijn moeder bellen, toen zijn telefoon uit zijn handen werd gegrist. Vervolgens zag hij drie jongens wegrennen. Het gaat om drie blanke jongens van 15 tot 20 jaar oud, van wie er één blond haar en blauwe ogen had. De andere twee droegen zwarte petjes. Alle drie droegen donkere trainingsbroeken en een donker petje. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo: 0900 88 44.

Snorfietser breekt been

UTRECHT Een 14-jarige duopassagier van een snorfiets, afkomstig in Utrecht, heeft zondagavond zijn been gebroken bij een aanrijding met een bestelauto. De snorfiets, bestuurd door een 20-jarige Utrechter, en de bestelauto, bestuurd door een 19-jarige automobilist, reden allebei vanaf de Lauwerecht de Anthoniedijk op. Ter hoogte van de Pijlstraat haalde de snorfietser de bestelauto rechts in. De bestelauto sloeg op dat moment rechtsaf en raakte de snorfiets. De 14-jarige jongen is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 20-jarige snorfietser gedroeg zich zo lastig, dat er een opstootje ontstond tussen hem en de medewerkers van de politie en de ambulance. Enkele omstanders bemoeiden zich ermee. Uiteindelijk ging de man er vandoor. De bestelauto liep bij de aanrijding geen schade op.

Vrouwen gooien spullen in gracht

UTRECHT Twee Utrechtse vrouwen, 21 en 20 jaar oud, zijn zondagochtend aangehouden nadat zij vanaf de Bakkerbrug meerdere goederen in het water van de Oude Gracht hadden gegooid. Via cameratoezicht werd gezien hoe de vrouwen omstreeks 08.50 uur met een grote zak (plastic) friet rondsjouwden, kennelijk reclamemateriaal van een snackbar. Even later waren de vrouwen niet meer in bezit van het ding. Een rimpeling in het water verraadde waar het was gebleven. Daarna werd via de camera gezien hoe de vrouwen een fiets in het water gooiden. Even later dreven een grote zak friet en een groot ijsje in de gracht. Agenten konden de vrouwen in de Vinkenburgstraat aanhouden. De 21-jarige bleek ook nog in bezit van een busje pepperspray. Met de nodige bekeuringen konden zij het bureau weer verlaten.

Auto uitgebrand

UTRECHT Op een bouwterrein aan de Veilingstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een auto uitgebrand. Omstreeks 02.30 uur maakte een getuige melding van de brand. Enkele minuten later was de brandweer ter plaatse. De hekken om het bouwterrein stonden open. Politieagenten troffen in de buurt van de auto een fles met brandbare vloeistof af. In het wrak lagen meerdere gasflessen. De getuige had een zwarte auto met drie mannen erin met hoge snelheid zien wegrijden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo: 0900 88 44.

Rijbewijs kwijt op Zuilense Ring

UTRECHT Een 33-jarige automobilist uit Maarssen moest maandagochtend zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Zuilense Ring werd geklokt met een gecorrigeerde snelheid van 156 kilometer per uur. Op de Zuilense Ring mag maximaal 100 kilometer per uur worden gereden. De man werd omstreeks 09.35 uur betrapt toen hij met groot snelheidsverschil een onopvallend videovoertuig van de Regionale Verkeersdienst inhaalde. De bestuurder werd staande gehouden en mocht niet meer verder rijden.