BKWI


Release 4.1 Suwinet-Inkijk Print
maandag, 10 juli 2006

Vanaf vandaag is de nieuwe release van Suwinet-Inkijk beschikbaar. Het betreft release 4.1. Hier vindt u informatie over de inhoud van de nieuwe release.

Wat is er toegevoegd in deze release en wat kunt u ermee?

Beroepen en opleidingenregister is uitgebreid
Het beroepen en opleidingen-register (B&O) is uitgebreid. U vindt dit register onder kolommen. De link SBC is toegevoegd. SBC staat voor Standaard Beroepen Classificatie en is afkomstig van het CBS. Met deze toevoeging komt het achterliggende classificatiesysteem van beroepen en opleidingen beschikbaar. Middels een nog te ontwikkelen Quick Reference Card zal uitleg worden gegeven over de werking van dit register. Dit register kan u helpen bij het vaststellen van de inhoud van beroepen en opleidingen in het kader van
re-integratie-activiteiten. Het kan u ook helpen bij de bepaling van mogelijke bemiddelingsberoepen voor cliënten;

Suwi Bedrijven Register is uitgebreid
Het Basis Bedrijven Register is veranderd in Suwi Bedrijven Register (SBR). U vindt deze pagina onder `kolommen'. Dit register kan u helpen om de rechtmatigheid van een uitkering vast te stellen. Daarnaast kan het gebruikt worden om de lokale arbeidsmarkt in kaart te brengen. Middels diverse zoekcriteria kunt u zien welke bedrijven er in uw regio gevestigd zijn.

In dit register zijn enkele zoekcriteria toegevoegd, te weten;

o `Code economische activiteit'; dit scherm biedt u de mogelijkheid op basis van achterliggende selectievelden de zogenaamde BIK-code en BIK-omschrijving te achterhalen. BIK staat voor Bedrijfsindeling Kamers van Koophandel. De invoer van deze code kan handig zijn als u bedrijven in een bepaalde branche wilt opzoeken op basis van deze code;
o Zoeken op `naam persoon'; deze sleutel biedt u de mogelijkheid de naam van een cliënt in te voeren. Op deze manier kunt u zien of de cliënt een bedrijf op zijn/haar naam heeft staan; o Het zoekcriterium `postcode tot en met' is toegevoegd. Op deze manier kunt u zien welke bedrijven in een postcodegebied gevestigd zijn. U kunt deze zoeksleutel combineren met bijvoorbeeld de BIK-code. U vindt dan een selectie van bedrijven in een branche in een bepaald postcodegebied;
o Er is een zichtbare scheiding aangebracht tussen gegevens afkomstig van Marktselect en de Kamer van Koophandel.

Code `fictieve geboortedatum' is verwijderd
De code `fictieve geboortedatum' wordt niet meer getoond in de overzichtspagina's. De fictieve data zullen worden getoond conform de GBA-standaard. Fictieve delen worden nu als volgt getoond; 01/__/1976,
__/01/1976, 01/01/____.

LRD beschikbaar voor gemeenten
Vanaf vandaag is de LRD beschikbaar voor sociale diensten via Suwinet-Inkijk. LRD staat voor de Landelijk Raadpleegbare Deelverzameling. Hiermee kunt u landelijke GBA-gegevens inzien.

Voor welke gemeenten?

Gemeenten die voor 15 mei via CP-ICT hebben aangegeven toegang te willen krijgen tot LRD kunnen deze gegevens vinden op Suwinet-Inkijk. Gemeenten die de aanvraag na 15 mei hebben gedaan of deze aanvraag nog moeten doen, kunnen op de website de aanvraagformulieren en aanvraag-procedure vinden. Op www.cp-ict.nl vindt u ook informatie over de autorisatie van medewerkers. U vindt de functionaliteit GBA/zoek in GBA onder `kolommen'.

Waar vindt u de LRD op Suwinet-Inkijk?

Door een sofi-nummer in te voeren in het invoerveld `sofi-nummer' en vervolgens op `GBA ` te drukken, worden de beschikbare gegevens getoond.
Door op `Zoek in GBA' te klikken kunt u met de invoer van geboortedatum, postcode en huisnummer kunt u een sofi-nummer achterhalen.
Let op: bij de overzichtspagina's `Rechtmatigheid WWB' en `WWIK' worden onder `persoonsgegevens' nog steeds gegevens afkomstig van het UWV getoond. Dit zijn dus geen GBA-gegevens.

Wat kunt u met deze gegevens?

Bij deze overzichtspagina's vindt u wel de button `medebewoners'. Hier vindt u informatie over de ingeschreven medebewoners, inclusief hun sofi-nummers. Op deze sofi-nummers kunt u doorklikken zodat u eventuele arbeids- en/of uitkeringsinformatie kunt vinden. Deze informatie kunt u gebruiken om snel te zien waar iemand woont. Daarnaast kunt u op eze manier eenvoudig zien waar uit uw gemeente vertrokken cliënten zich hebben ingeschreven.