Persberichten 10/07 ochtend

Regio, 10-07-2006

Hillegom Nog drie verdachten aangehouden De politie heeft drie extra aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een aantal inbraken die voornamelijk plaatsvonden in mei en juni van dit jaar en gericht waren op sportverenigingen. Eerder berichtte de politie al dat er twee Hillegommers van 16 jaar aangehouden waren op verdenking van inbraak in een sportcomplex aan de Weeresteinstraat. Dit waren aanhoudingen die plaatsvonden na de aanhouding van een 18 jarige verdachte.

Een getuige had gezien hoe deze man zich in de bosjes bij het sportcomplex schuil hield. Na een korte zoekactie trof een agent deze verdachte aan. De man was nat en onder de bagger toen hij werd aangehouden. In het onderzoek dat daarna volgde leverde uiteindelijk de andere twee verdachten op. Eerder in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni was ingebroken in het sportcomplex waar de 18 jarige zich later schuil hield. Toen werd een kassa meegenomen waarbij een klein bedrag aan muntgeld werd gestolen. De politie heeft de drie verdachten nader gehoord over nog vijf inbraken bij vier sportverenigingen in Hillegom. Uit de verhoren bleken nog drie jongens, in de leeftijd van 16 18 jaar, verantwoordelijk te zijn voor de inbraken. Zij bekenden eveneens ingebroken te hebben in een woning/ atelier aan de Weeresteinlaan. In totaal hebben zij 11 inbraken bekend, waarvan een aantal ook buiten de regio Hollands Midden.

De inbraken werden gepleegd in mei en juni. In alle gevallen wisten de verdachten binnen te komen door een ruit in te gooien of in te slaan. De verdachten namen naast de kluizen, onder andere ook een leeg geldkistje en diverse soorten drank weg.

Katwijk Snorfiets over de kop, twee gewonden Zaterdag 8 juli omstreeks even na 14.00 uur vond op de Sandtlaan een ongeval plaats. Een 43 jarige snorfietser uit Rijnsburg en zijn echtgenote gingen over de kop toen zij over een losliggende stoeptegel reden. De man liep letsel op aan zijn hoofd. Zijn echtgenote liep een gebroken rib op. De gemeente heeft inmiddels de tegels weer vastgelegd.

Katwijk Aanhouding na conflict over rijgedrag De politie heeft vrijdagavond, 7 juli, een 19 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van mishandeling van een 44 jarige plaatsgenoot. Deze laatste en zijn echtgenote kregen een conflict met de verdachte en zijn moeder toen de verdachte werd aangesproken over zijn rijgedrag op de Uiterdijk. De verdachte zou hard achterruit gereden zijn en roekeloos hebben geparkeerd. Toen daar iets van gezegd werd kwam de verdachte samen met zijn moeder terug. Na een woordenwisseling zou de verdachte zijn plaatsgenoot bij de nek hebben gepakt. Zijn moeder wist hem weer weg te trekken waarna ze weer vertrokken. De verdachte werd kort daarna aangehouden.

Noordwijk Aanhouding na conflict De politie heeft zondag 9 juli omstreeks 02.25 uur een 35 jarige Noordwijker en een 18 jarige man uit Ermelo aangehouden. Agenten zagen op het Palaceplein hoe de Noordwijker de man uit Ermelo uitdaagde om te vechten. Deze ging in op het gedrag van de Noordwijker en nam een vechthouding aan. Agenten kwamen tussen beiden, echter de twee bleven proberen om om de agenten heen naar elkaar toe te lopen. De politie heeft uiteindelijk beiden aangehouden.

Noordwijk Aanhoudingen na vervelend gedrag De politie heeft zondag 9 juli even na 02.00 uur twee Voorhouters van 19 en 20 jaar aangehouden. Agenten zagen een portier van een uitgaansgelegenheid op de Grent achter de mannen rennen. De mannen zouden zich vervelend hebben gedragen in de zaak. Daar zouden ze in de bar met bier hebben gegooid en vrouwen hebben lastiggevallen. Vervolgens hadden beiden de portier in het gezicht gespuugd. Toen deze de twee wilde aanhouden gingen ze ervandoor. De mannen werden in de omgeving door agenten aangehouden.

Warmond Alcoholcontrole op Kagerplassen De politie heeft in de avond en de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juli een alcoholcontrole gehouden tijdens de Natte Kaagweek. De politie heeft in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten, met in totaal vijftien agenten, gecontroleerd op de Kagerplassen. Van 75 personen werd een blaastest afgenomen. Er werden zeven aanhoudingen verricht. Vier van hen hadden een blaasresultaat van boven de 350 ug/l. Het hoogste was 500 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Naast de alcoholboetes werd ook bekeurd voor te snel varen (6), het varen zonder licht (1), het niet hebben van een registratienummer (2) en één voor het niet hebben van een registratiebewijs. Op de Zijldijk werden nog twaalf bestuurders van autos bekeurd voor het fout parkeren.

Leiden Mishandeling op Lange Mare De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling op de Lange Mare. Op zondag 9 juli, rond 4.50 uur, is een 35 jarige Warmonder van zijn fiets geslagen. Een getuige die het zag gebeuren belde de politie. De Warmonder is direct naar het ziekenhuis vervoerd waar bleek dat hij gekneusde ribben, een hersenschudding en een schouderfractuur had opgelopen. De Warmonder zou een man en vrouw zijn tegen gekomen op de fiets, waarna er een ruzie was ontstaan. De man van het stel zou vervolgens op de Warmonder hebben ingeslagen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Onrust op de Kortenaerstraat De politie heeft opgetreden bij een vechtpartij op de Kortenearstraat. Op zondag 9 juli, rond 00.30 uur, kwam een man met zijn twee dochters thuis met de auto. Zij wilden hun auto parkeren op de Kortenaerstraat. Er was echter een feest aan de gang waardoor zij niet makkelijk konden parkeren. Zij vroegen de feestgangers of zij de ruimte konden krijgen om te parkeren. De jongens in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar reageerden echter agressief en sloegen de man, een 49 jarige Leidenaar in het gezicht en meerdere jongelui schopten, volgens de verklaring van de man, op hem in. De politie werd ingeseind. Agenten haalden de groep uit elkaar. De man kon daarna naar het LUMC worden gebracht. Toen de rust wedergekeerd was gingen de agenten weer weg. Zij zagen echter een auto op de hoek van de Kortenaerstraat parkeren en daaruit twee jongens richting de Kortenaerstraat rennen, één daarvan had een hockeystick. Agenten zijn direct in actie gekomen en hebben de twee jongens, een 18 en 19 jarige Leidenaar, kunnen overmeesteren. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 39 jarige Leidse deed aangifte tegen de 49 jarige Leidenaar omdat hij haar geslagen zou hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden Aanhoudingen op de Garenmarkt Een dienstdoende beveiligingsbeambte hield op zondag 9 juli wacht bij een feest op de Garenmarkt. Hij werd door een man er op attent gemaakt dat er twee mannen en twee vrouwen tegen elkaar aan schreeuwen waren. De mannen en de vrouwen verlaten het feest echter snel. De beveiligingsbeambte houdt het viertal in de gaten en ziet dat zij de straat oversteken. Op dat moment rijdt een auto langs. Een van de mannen vindt waarschijnlijk dat de auto te dicht langs hen rijdt en geeft een trap tegen de zijportier aan. De man in de auto stapt uit waarna hij door de twee mannen wordt belaagd. De beveiligingsbeambte gaat direct op de vechtpartij af en houdt een van de mannen aan. Een tweede beveiligingsbeambte die was opgeroepen hield de tweede man aan. De politie die was ingeseind hielp de beveiligingsbeambten door de twee mannen te boeien. De mannen, een 38 jarige man uit Leiderdorp en een 36 jarige man uit Leiden, waren onder invloed van alcohol en verzetten zich hevig tegen hun aanhouding. De 36 jarige man schold de beveiligingsbeambte uit en wilde hem een kopstoot geven. De beveiligingsbeambte die het zat was sloeg de man hierop in het gelaat. De beveiligingsbeambte heeft aangifte gedaan, maar ook zijn rol zal door de politie onderzocht worden. Uiteindelijk konden de twee verdachten door de agenten meegenomen worden. Zij zijn ingesloten. De automobiliste, een 20 jarige Leidenaar, heeft ook aangifte gedaan.

Veel publiek was op het voorval afgekomen en stond toe te kijken hoe één en ander in het werk ging. In het publiek ontstond echter ook een ruzie tussen een 30 jarige Leidenaar die met zijn zoontje stond te kijken een 39 jarige Leidenaar op een fiets. Waarom de twee ruzie kregen is niet geheel duidelijk geworden, maar het had te maken met het voorval. De 30 jarige duwde de 39 jarige van zijn fiets af waarna hij viel. Een agent die met de aanhouding van een van de andere mannen bezig was, zag het voorval gebeuren en lichtte zijn collegas in. Aan de hand van het signalement konden zijn collegas de verdachte aanhouden. De man is overgebracht naar het bureau waar hij gehoord is. Hij verklaarde uitgescholden te zijn door de man omdat hij met zijn kind stond te kijken naar het voorval. Over en weer was gescholden, waarna hij hem geduwd had. De 39 jarige deed aangifte.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft drie mannen in de leeftijd van 23, 26 en 29 jaar in hun woonplaats Leiden aangehouden. De drie mannen hadden een 18 jarige Leidenaar mishandeld op de Papengracht. De mishandeling ontstond op zaterdag 8 juli, rond 02.15 uur. De vriendin van de 18 jarige was dusdanig ziek van de alcohol dat zij moest overgeven. Zij deed dit in een plantenbak op straat. De drie mannen die langs kwamen fietsen zeiden hier wat van. Waarop de 18 jarige uitlegde dat zij zo ziek was dat ze het niet kon helpen en dat zij haar met rust moesten laten. Er ontstond over en weer irritatie waarop de 18 jarige een trap en een vuistslag in het gezicht kreeg. De mannen zijn vervolgens er vandoor gegaan. De 18 jarige belde de politie en heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Bromfietser onderuit Een 55 jarige Alphenaar is zondag 9 juli omstreeks 20.30 uur op de Aarkade met zijn bromfiets door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan. De politie vermoedt dat de man te veel gedronken had. De man liep een gebroken sleutelbeen op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij inderdaad te veel gedronken had.

Alphen aan den Rijn Inbraak in winkels Maandag 10 juli omstreeks 01.10 uur werd ingebroken in een kledingzaak aan de Van der Mandersloostraat. Nadat de glazen voordeur was ingegooid, werd er een grote hoeveelheid kledingstukken weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

In de avond en de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli werd in een winkel in dezelfde straat ingebroken. Men heeft een ruit vernield om binnen te komen. Vervolgens werd een klein geldbedrag gestolen. Ook getuigen van deze inbraak worden verzocht zich te melden bij de politie.

Nieuwveen Aanrijding tussen twee autos Zondag 9 juli omsteeks 23.00 uur ontstond op de kruising Blokland/ Achterweg een aanrijding tussen twee personenautos. Een 19 jarige automobiliste uit Waverveen reed over het Blokland en sloeg op de kruising linksaf richting Vrouwenakker. Uit die richting kwam een 19 jarige automobilist uit Mijdrecht. Hij wilde de kruising oversteken in de richting van Zevenhoven, echter hij kreeg geen voorrang van de automobiliste. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de auto van de Mijdrechtenaar doorschoot en in een tuin van een woning terechtkwam. In de tuin ging een plantenbak om en kwam een kleine hoeveel olie op de grond. De automobiliste en een 19 jarige inzittende, een man uit De Kwakel, werden met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Mijdrechtenaar werd overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Bodegraven Kop-staart botsing op de A12 De politie heeft op vrijdag 7 juli, rond 18.40 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de A12 in de richting van Den Haag ter hoogte van Bodegraven. Op de A12 was filevorming, het was steeds optrekken en afremmen voor de weggebruikers. Een 28 jarige automobiliste uit Leiden reed stapvoets en stond bijna stil. Achter haar reed een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus, een 57 jarige man uit Vlaardingen, remde te laat en reed vervolgens op de personenauto voor hem. De personenauto klapte door de kracht van de bosting weer op haar voorganger, een 39 jarige automobilist uit Baustert (D). Door de aanrijding raakte de 28 jarige Leidse gewond, zij is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Bodegraven Politie zoekt getuigen i.v.m. overleden Bodegraafse De politie is op zoek naar getuigen die meer duidelijkheid kunnen brengen over het overlijden van de 46-jarige Bodegraafse. Familieleden en kennissen hadden voor het laatst contact met haar gehad op woensdag 28 juni. Donderdagavond 6 juli werd haar stoffelijk overschot gevonden op een terrein aan de Oude Bodegraafseweg langs de N11. De politie wil graag in contact komen met mensen die haar op woensdagavond 28 juni nog hebben gezien of eventueel een van de dagen daarna. De politie denkt vooral aan wandelaars en hondenuitlaters die mogelijk iets gezien hebben, maar ook aan mensen die over de N11 reden. Het terrein ligt aan de kant van de rijbaan richting Utrecht (A12), is flink bebost en omringd door slootjes. Ook mensen die bijvoorbeeld kleding in de omgeving van de Oude Bodegraafseweg hebben zien liggen, worden verzocht dit bij de politie te melden. De politie in Gouda houdt zich bezig met deze zaak en is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844. Ook kunnen getuigen zich melden bij het politiebureau in Gouda aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde 2. Dit politiebureau is 24 uur per dag open.

--- einde berichten ---