Gemeente Bussum

Drie loketten voor welzijn en zorg onder één dak

Met ingang van deze maand vindt u het Zorgloket, MEE 't Gooi en omstreken en loket Zorgbemiddeling onder één dak.

In het gemeentehuis van Bussum kunt u voortaan terecht voor verschillende vragen over welzijn en zorg.

Samenwerking

Het Loket Zorgbemiddeling van Thuiszorg Gooi en Vechtstreek en Vivium zorggroep is op 1 juli jl. verhuisd naar het Bussumse gemeentehuis. Het Zorgloket van de gemeente Bussum, Versa welzijn en Agis zorgverzekeringen was hier al gehuisvest. MEE 't Gooi en omstreken sluit met haar dienstverlening aan bij de eerste twee loketten.

Advies en ondersteuning

De drie loketten in het gemeentehuis bieden ondersteuning bij het zelfstandig kunnen (blijven) wonen, advies en ondersteuning bij handicap of chronische ziekte en hulp bij bemiddeling voor opname in een zorg- of verpleegcentrum.

De loketten zijn iedere ochtend geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Er zijn altijd twee medewerkers aanwezig voor vragen of het maken van een afspraak voor bijvoorbeeld een huisbezoek. Vragen worden ook telefonisch of via de mail beantwoord: tel. (035) 692 85 30 of info@lokettenvoorzorgenwelzijn.nl

Op weg naar één loket

Het gemeentehuis is een tijdelijke locatie voor de loketten. Als het Wijksteunpunt Plus aan de Landstraat medio 2007 gereed is, verhuizen de loketten naar een daar te vormen centraal loket. Dit centrale loket gaat de dienstverlening van een groot aantal dienstverleners op het gebied van wonen, welzijn en zorg in Bussum en Naarden verzorgen. Het doel van dit te vormen loket is een optimale samenwerking van de aanbieders, waar de inwoners de vruchten van plukken.