Gemeente Bussum

Naarders straks voor sociale dienst naar Bussum

De gemeente Bussum verzorgt per 1 juli 2006 de sociale dienstverlening voor de inwoners van Naarden.

In de toekomst willen de beide afdelingen Sociale Zaken doorgroeien naar één gemeentelijke sociale dienst voor Naarden en Bussum.

Het is de bedoeling dat er straks een sociale dienst ontstaat die efficiënt, effectief en eenduidig kan werken voor de inwoners. En met eenduidig wordt dan bedoeld dat dezelfde regels gaan gelden voor de inwoners uit de twee gemeenten. Nu kan het nog gebeuren dat een uitkering in de ene gemeente hoger of lager uitvalt dan in de andere gemeente. Bussum heeft bijvoorbeeld een collectieve ziektekostenverzekering voor minima en Naarden niet. En mensen in de bijstand krijgen in Bussum meer geld uit de individuele subsidieregeling dan in Naarden.

Aanvankelijk bestaat de samenwerking uit het uitbesteden van alle werkzaamheden van Sociale Zaken Naarden aan de gemeente Bussum. Bussum kan deze werkzaamheden efficiënt uitvoeren tegen beperkte kosten. De medewerkers van Naarden worden zo snel mogelijk in Bussum gehuisvest. Voor de inwoners van Naarden betekent dit dat zij straks naar het gemeentehuis van Bussum moeten voor de sociale dienstverlening van hun gemeente.