Politie Gelderland-Zuid

Twee jongens van gsm beroofd

Wijchen, 10-07-2006 o In de nacht van zondag op maandag, rond 00.10 uur, werden bij recreatieplas De Berendonck twee jongens onder bedreiging hun gsm afhandig gemaakt. En een van hen ook de portemonnee.

Dit gebeurde in de fietsenstalling toen een groepje van vijf andere jongens op hen afkwam. De twee zouden daarbij zijn geduwd en geslagen. Met een telefoon van een getuige werd de politie gebeld die snel ter plaatse was. De omgeving van De Berendonck werd met meerdere politie-eenheden afgezocht, maar de verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Het zou gaan om vijf jongens van rond de 16-17 jaar, enkelen met een lichtgetinte huidskleur die spraken met een buitenlands accent. Twee verdachten droegen een petje, waarvan eentje blauw van kleur en de ander met Nike-logo. Drie andere jongens droegen witte truien met capuchon.

Getuigen die menen de groep van vijf te herkennen of die hen zondagavond of -nacht hebben zien lopen in de buurt van de Berendonck worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Wijchen.

De twee jongens, van 15 jaar uit Nijmegen en van 16 jaar uit Beuningen, hebben aangifte gedaan. (08)