Gemeente Zevenaar


week 28, 10 tot 17 juli 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanvragen vrijstelling bestemmingsplan

Bij het college van Burgemeester en Wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Ooy' voor het vergroten van het woonhuis op het perceel Grietakkers 5 te Zevenaar;

* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Lentemorgen I' voor het vestigen van een bedrijfje in reparatie en onderhoud van modelbouwauto's op het perceel Zonegge 14-25 te Zevenaar;

* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Roodwilligen' voor het uitbreiden van de woning op het perceel Roodwilligen 8 te Zevenaar;

Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen.

Ter inzage
De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 13 juli a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Vergunning 8.1 Wm

R. Arendsen Scheeps- en Industriemotoren heeft een oprichtingsvergunning als bedoeld in artikel 8.1 van de Wet milieubeheer aangevraagd in verband met het oprichten van een service- en onderhoudsbedrijf voor scheepsmotoren op perceel De Muggenwaard 16 te Lathum. Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen en hieraan voorschriften te verbinden ter bescherming van het milieu. In dat kader hebben zij een ontwerpvergunning opgesteld.

Ter inzage

De aanvraag, ontwerpvergunning en bijbehorende stukken worden op 13 juli 2006 voor een ieder ter inzage gelegd bij de Balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien.

Inspraakmogelijkheden

Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk zienswijzen inbrengen tegen de ontwerpvergunning. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van zes weken mondeling wil reageren of van gedachten wil wisselen over de ontwerpvergunning, kan dit tot een week vóór het einde van deze termijn telefonisch doorgeven aan mevrouw L. Kuiper, doorkiesnummer 595 269. Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de aanvrager uitgenodigd.

Meldingen 8.19 Wm

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b Wet milieubeheer zijn ingekomen:

Polimoon BV, voor het veranderen van de inrichting op perceel Einsteinstraat 22 te Zevenaar;
De melding betreft het veranderen van de inrichting door de bouw van een luifel en een tochtsluis. De voorgenomen veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting op grond van de op 18 december 2001 door het college van de gemeente Didam verleende vergunning (nr. MV 691) mag veroorzaken. Daarom hebben zij besloten de melding te accepteren. De voorschriften van de vergunning zijn ook van toepassing op de gemelde verandering.

Essilor Nederland b.v., voor het veranderen van haar bedrijf in het vervaardigen en bewerken van brillenglazen, op Marconistraat 9 te Zevenaar.
De verandering betreft de plaatsing van 2 opslagruimten voor licht ontvlambare stoffen en 1 opslagruimte voor de tijdelijke opslag van gevaarlijke stoffen (basen).
De voorgenomen verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting op grond van de verleende vergunningen nrs. 788 en 801 mag veroorzaken. Daarom hebben zij besloten de melding te accepteren. De voorschriften van de vergunningen zijn ook van toepassing op de gemelde verandering.

Ter inzage
De meldingen, verklaringen en genoemde milieuvergunningen worden op 13 juli 2006 gedurende zes weken ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis.

Bezwaar

Binnen zes weken na de verzenddatum van de verklaring kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

WONINGWET

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 26/2006:
* Hengelder 23 Zevenaar, oprichten reclamezuil
* De Olmen 58 Zevenaar, constructief veranderen van de woning
* Huygenslaan 59 Zevenaar, oprichten bijkeuken en vernieuwen berging
* Landaansestraat 3 Giesbeek, vergroten woning
* Joseph Bechstraat 37 Zevenaar, plaatsen overkapping

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 27/2006:
* Oosteinde 116 Zevenaar, uitbreiden van de woning
* Meentsestraat 8 Giesbeek, veranderen zij- en achtergevel

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 26/2006:
* Doesburgseweg 20 Zevenaar, uitbreiden veldschuur
* Marconistraat 9 Zevenaar, tijdelijk plaatsen chemieopslag
* Da Costastraat 2 Zevenaar, oprichten berging
* Vondellaan 2a Zevenaar, veranderen/uitbreiden kegelverenigingsgebouw

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 27/2006:
* Schoolstraat 7a Zevenaar, realiseren 4 appartementen boven winkel

Ingekomen aanvraag bouwvergunning 1e fase week 26/2006:


* Dorpstraat 72 Babberich, geheel veranderen van winkel en bovenwoning tot 7 appartementen

Ingekomen aanvraag bouwvergunning 1e fase week 27/2006:
* Noordeinde ongenummerd Zevenaar, oprichten 39 woningen en 2 appartementgebouwen met parkeergarage

BOUWVERORDENING ZEVENAAR 2006

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 25/2006:


* Kerkstraat 4a en 6 Zevenaar, strippen 2 opstallen

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 26/2006:
* Da Costastraat 2 Zevenaar, slopen berging

ONDERZOEK VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID

Wat vindt u van de verkeersveiligheid in Zevenaar? De rekenkamercommissie van de gemeente Zevenaar voert een onderzoek uit naar de effecten van het verkeersveiligheidsbeleid en heeft uw hulp daarbij nodig. De commissie wil graag weten wat u vindt van de genomen verkeersveiligheidsmaatregelen in Zevenaar. Hiervoor heeft de commissie een digitale vragenlijst samengesteld en in september twee bewonersavonden gepland. Op deze avonden zal de verkeersveiligheid van een aantal specifieke locaties worden besproken. De rekenkamercommissie wil graag van u weten wat u vindt van deze locaties en nodigt u van harte uit deel te nemen aan de avonden. U zult nog nader worden ingelicht over datum en locatie van deze bijeenkomsten.

De digitale vragenlijst kunt u vinden op
www.verkeersopinie.nl?zevenaar. Daar kunt u nu al uw mening kwijt. Op deze website kunt u een aantal vragen beantwoorden over de verkeersveiligheid op specifieke locaties en verkeersveiligheid in het algemeen. De rekenkamercommissie nodigt u uit de vragen te beantwoorden en een bijdrage te leveren aan een verkeersveilig Zevenaar. Het onderzoek naar de verkeersveiligheid richt zich op de effecten van het beleid. De waardering en beoordeling van het beleid door de inwoners van Zevenaar zijn voor het onderzoek van groot belang!

Voor meer vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met de heer Mark Rouw van onderzoeksbureau Partners + Pröpper (tel: 073-6587080) Vragen over de rekenkamercommissie kunt u stellen aan de heer Frank Weijens (tel: 0316-595331)

De rekenkamercommissie dankt u hartelijk voor uw medewerking.

TREINEN OP DE BETUWEROUTE!

Wie nu over de A15 langs de Betuweroute rijdt, of in de lokale omgeving op een viaduct over de Betuweroute staat, krijgt de indruk dat de Betuweroute klaar is. En dat is ook grotendeels het geval. Spoor en bovenleiding zijn af. De 25 kilovolt wisselspanning staat op de bovenleiding en de aansluitingen richting de bestaande sporen Utrecht - Den Bosch en Arnhem - Nijmegen zijn goedgekeurd en bruikbaar. De rest van het jaar 2006 gebruiken we voor een bijzonder intensieve testperiode die moet uitmonden in de ingebruikname van de goederenspoorlijn begin 2007.

Het testen van de Betuweroute betekent dat er sinds kort treinen op de nieuwe goederenspoorlijn rijden. Onder andere een opvallend bestickerde meettrein. Deze trein en andere treinen die gebruikt worden bij het testen rijden eerst zo'n veertig kilometer per uur, maar al snel met 120 kilometer per uur. De Betuweroute verandert dus in vliegende vaart van een bouwterrein in een in dienst zijnd spoor. Met alle bijkomende gevaren van dien. De Betuweroute is afgesloten door middel van hekwerken, spoorsloten en geluidsschermen. Toch constateren wij regelmatig dat jongeren de spoorbaan bezoeken en mensen een kijkje nemen op het spoor. Dat kan levensgevaarlijk zijn. Mensen die te dicht bij of op de rails komen, lopen de kans op een aanrijding met een trein. De meeste treinen hoor je maar zeer kort van tevoren aankomen. Opzij springen lukt dan niet meer. Het verzoek is dan ook aan een ieder om, net als bij elk ander spoor in Nederland, niet in of naast het Betuweroutespoor te lopen.

Om ook via het onderwijs aandacht te vragen voor het in gebruik zijn van de Betuweroute zijn voor de zomervakantie lespakketten verstuurd naar scholen langs het traject.

Meer informatie

Woont u op korte afstand van de Betuweroute dan heeft u onlangs een uitgebreide brochure ontvangen over het testen van de goederenspoorlijn. Met vragen kunt u tijdens kantooruren bellen met 030-2398592. Ook op onze website, www.betuweroute.nl, vindt u informatie over de Betuweroute en het testen van de goederenspoorlijn.

TIPS OM STANK IN DE AFVALBAK TE VERMINDEREN

Afval en hitte is soms een slechte combinatie. Zomerse weersomstandigheden, zoals we nu weer beleven, leiden soms tot onwelriekende duobakken. Bij warm weer loop je altijd meer risico, maar er is wel een aantal tips om de kans op problemen te verminderen. U zou kunnen overwegen de bak bij warm weer vaker aan te bieden, want hoe korter het afval in de bak zit, hoe minder kans op stankoverlast. Ook goed schoonmaken na het ledigen is een middel dat bijdraagt aan minder geuren in en om uw bak.
Probeer zo mogelijk de bak niet in de zon te zetten, maar op een schaduwrijke plek. De laatste suggestie is om als u vlees(resten) aanbiedt, deze bij warme weersomstandigheden niet los in het groenvak te gooien, maar in een dichte plastic zak in het restvak. Als u nog vragen heeft of andere suggesties kunt u contact opnemen met het Service- en Meldpunt, tel.: (0316)-595 555.

BESLUITEN

WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders hebben op 27 juni 2006 besloten aan Alysis Zorggroep een milieuvergunning te verlenen voor het veranderen en uitbreiden van het Zieken- en Verpleeghuis Zevenaar aan de Hunneveldweg 14 te Zevenaar. De uitbreiding bestaat uit de bouw van een huisartsenpost, een Regionaal Centrum voor Geestelijke gezondheidszorg (huisvesting voor patiënten), aanleg van 300 parkeerplaatsen, renovatie van de zesde verdieping en de plaatsing MRI. Tegelijkertijd hebben zij besloten de geluidsvoorschriften van de geldende vergunning Wet milieubeheer te wijzigen (ambtshalve wijziging). Door deze wijziging wordt de handhaafbaarheid van de voorschriften verbeterd.

Ter inzage

Het definitieve besluit wijkt inhoudelijk af van het ontwerpbesluit (op aanvraag vergunning en ambtshalve wijziging)en wordt op 13 juli 2006 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn.

Beroep

Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van zienswijzen tegen het ontwerpbesluit. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

WEGENVERKEERSWET

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Van 24 juli tot en met 3 augustus wordt in de omgeving van het recreatiegebied Rhederlaag het scoutingevenement NAWAKA georganiseerd. In verband met de verwachte toeloop van deelnemers en bezoekers zullen er op 24 en 30 juli a.s. tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen om deze extra verkeersstromen goed op te kunnen vangen en de doorstroming van het overige verkeer te kunnen garanderen.

Hiertoe worden op deze dagen parkeerverboden en verplichte rijroutes aangegeven op de volgende wegen en wegvakken:

* Huis te Lathumweg tussen Rivierweg en Galstraat;
* Galstraat;

* Kievitstraat;

* Koestraat tussen Galstraat en Rivierweg;

De Koestraat, het gedeelte tussen Rivierweg en Marsweg wordt afgesloten voor al het verkeer (alleen toegankelijk voor aanwonenden)

Bezwaar
Voor het treffen van deze tijdelijke verkeersmaatregelen is een verkeersbesluit genomen als bedoeld in artikel 15 van de Wegenverkeerswet. Degenen wiens belang rechtstreeks is betrokken bij dit besluit kan daartegen binnen 6 weken na bekendmaking bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Zevenaar.

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunningen week 26/2006:


* Biezeweide 18 Zevenaar, vergroten van de woning
* Schiltje 12 Zevenaar, vergroten van de woning
* Valeriusstraat 93 Zevenaar, vergroten van de woonkamer
* Kanselierscamp 60 Zevenaar, oprichten carport
* Mariëndaalseweg 16 Angerlo, oprichten bloemen- en plantenkas

BOUWVERORDENING

Verleende sloopvergunning week 26/2006:


* Didamseweg 68 Zevenaar, slopen van een schuur

KAPVERORDENING

week 27/2006 :


* Diverse locaties in de voormalige gemeente Angerlo, vergunning voor het kappen 49 bomen

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

week 26/2006:


* OBS Schilderspoort, vergunning voor een eindfeest met barbecue op 28 juni 2006 op de speelplaats aan Steenhuizen 6 Zevenaar;
* Mw. S. Wilbers namens de heer Klomp, vergunning voor het stoken van snoeihout op Kleine Veldstraat 2 te Angerlo

week 27/2006:


* Buurtvereniging de Kom, vergunning voor een buurtbarbecue op 13 augustus 2006 op het terrein van de school aan Martinusweg Zevenaar;

* Bewoners Kuilsmaat, vergunning voor een buurtbarbecue op 26 augustus 2006 op de groenstrook voor de nummers 60 t/m 70 Kuilsmaat Zevenaar;

* Eet- en drinkcafe de Stad/ de heer G. Staring, vergunning voor het exploiteren van een horecabedrijf aan de Markt 69 Zevenaar

BESLUIT NIET AANGEWEZEN LUCHTVAARTTERREINEN
Week 27/2006:

* Rien Jurg Promotions, verklaring van geen bezwaar voor het opstijgen met een heteluchtballon op 4 juli 2006 vanaf Dorpsstraat 49 Angerlo

DRANK- EN HORECAWET

week 27/2006:

* A.M. Boere en J. Jansen, beperkte drank- en horecavergunning voor het perceel Meentsestraat 109 Giesbeek

MONUMENTENVERORDENING ZEVENAAR 2004

week 26/2006:

* Didamsestraat 10 Zevenaar, vergunning voor het verbouwen en isoleren van het pand

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen, papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdag 12 juli

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert, Het Broek

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 12 juli

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

Donderdagavond 13 juli

Stegeslag/Roodwilligen

carnavalsvereniging Schuumkoppen

Zaterdag 15 juli

Lentemorgen 2

basisschool De Lindenhage

Zaterdag 15 juli

Lathum

ds. Jonkersschool

Dinsdagavond 18 juli

Schrijvershoek

basisschool De Fonkelsteen

Woensdagavond 19 juli

Babberich

drumfanfare Sint Jan

Nieuwe gemeentegids

Onlangs heeft het gemeentebestuur besloten om een nieuwe uitgever opdracht te geven de gemeentegids voor 2007 te vervaardigen. De officiële gemeentegids van Zevenaar zal worden uitgegeven door De Kleine Media B.V. te Schagen.

De voorbereidingen voor de nieuwe gids zijn inmiddels in volle gang. Deze gids die in december 2006 zal verschijnen, bevat naast uitgebreide gemeentelijke informatie, ook veel gegevens over voorzieningen en instellingen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, cultuur en sport. De gids wordt uitgebreid met een seniorenkatern en een milieugedeelte, waarin waarschijnlijk ook de afvalkalender wordt opgenomen. Omdat deze gegevens aan verandering onderhevig zijn, wordt een integrale versie van de gemeentegids op onze website geplaatst.De wijzigingen die u doorgeeft worden meteen verwerkt op deze site.
Er is voor gekozen om tegelijkertijd een losse plattegrond van de gemeente te laten produceren.

De officiële gemeentegids is de enige algemene informatiegids die met medewerking van de gemeente wordt uitgegeven. Zoals gebruikelijk wordt de gids en plattegrond gratis huis-aan-huis in de gemeente Zevenaar verspreid, terwijl aan nieuwe inwoners bij inschrijving gratis een exemplaar wordt aangeboden.

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

juli en augustus

Zomerbridge NRBC De Liemers (elke donderdagavond De Griethse Poort)

juli en augustus

Zomerbridge (elke dinsdagavond De Kroon Oud Zevenaar)

juli en augustus

Zomerschool (Volksuniversiteit)

juli en augustus

Expositie glasgravures (bibliotheek Zevenaar)

24 juli t/m 3 aug.

Nationaal Waterkamp Scouts (NAWAKA Rhederlaag)

25 juli

Oefenduel SV Babberich-Feyenoord

t/m 17 september

Worlds of Fiction Star Wars & Lord of the Ring (Liemers Museum)

OPENINGSTIJDEN ZWEMBADEN ZOMER 2006

Lentebad openingstijden t/m 13 augustus

Maandag

Banen zwemmen

MBVO

10.00 - 21.00
10.00 - 11.00
17.00 - 18.00

10.00 - 10.30

Dinsdag

Banen zwemmen

7.00 - 18.00
7.00 - 9.00
17.00 - 18.00

Woensdag
Banen zwemmen

Aquasportief

10.00 - 21.00
10.00 - 11.00
17.00 - 18.00

19.30 - 20.00

Donderdag
Banen zwemmen

7.00 - 18.00
7.00 - 9.00
17.00 - 18.00

Vrijdag
Banen zwemmen

10.00 - 18.00
10.00 - 11.00
17.00 - 18.00

Zaterdag
Banen zwemmen

10.00 - 16.00
10.00 - 11.00

Zondag
Banen zwemmen

8.30 - 16.00
8.30 - 9.30

TARIEVEN LENTEBAD


1 uur


2 uur

langer dan 2 uur

kinderen beneden de 4 jaar

EUR 1,65

EUR 1,90

EUR 2,10

personen van 4 jaar en ouder

EUR 2,70

EUR 3,25

EUR 3,80

Per les

MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen)

EUR 2,45

Aquasportief in de zomervakantie

EUR 3,65

Zonnebank en 1 uur zwemmen

EUR 5,25

Zonnebankmunt

EUR 3,00

Kruidenbad / stoomcabine

EUR 1,30

Haarföhn

EUR 0,10

De verblijfsduur in het zwembad is exclusief 20 minuten aan- en uitkleden.

Debetkaart

Voor het kopen van kaartjes voor het Lentebad kunt u gebruik maken van een debetkaart.
De eenmalige aanschaf van een debetkaart kost EUR 10,00

De debetkaart kunt u met twee mogelijkheden opwaarderen:

EUR 10,00 die een zwemwaarde heeft van EUR 12,50

EUR 30,00 die een zwemwaarde heeft van EUR 40,00

LENTEBAD, Lentemorgen 13, 6903 CT Zevenaar, Tel: 0316-527689

De Breuly openingstijden t/m 3 september

Maandag t/m zondag 10.30 - 18.00

TARIEVEN DE BREULY

Dagkaart EUR 2,10

10 Badenkaart EUR 16,80

Kinderen t/m 2 jaar gratis

DE BREULY, Ooysedijk 6, 6905 DS Zevenaar, telefoon: 0316-523475

Naar Menu