1e persbericht van maandag 10 juli 2006

Eindhoven, 10-07-2006 o Berichten uit de regio

Hapert: Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder

De politie hield zondag om 23.50 uur op de Energieweg een 46-jarige man aan zonder vaste woon- en verblijfplaats. Bij een controle bleek de auto van de man niet verzekerd te zijn en zijn APK was verlopen. Verder bleek hij te veel gedronken te hebben. Hij blies een promillage van bijna 1,70. Zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Politie houdt verdachte aan voor bedreiging met vuurwapen

De politie hield zondag om 19.15 uur een 20-jarige man aan in zijn woning in Helmond Centrum. Hij zou zondag rond 01.30 uur in de Smalle Haven een 27-jarige Helmonder hebben bedreigd met een vuurwapen. De twee zijn bekenden van elkaar. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

Zondag om 22.00 uur hield de politie in zijn woning in Helmond Oost een 63-jarige man aan. Hij zou zondagavond rond 19.20 uur op het Oude Pad een 58-jarige man uit Helmond hebben mishandeld en bedreigd. De twee kregen onenigheid bij het uitlaten van hun honden. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Diefstal uit woning

Tussen zondag 18.00 uur en maandag 00.30 uur werd ingebroken bij een woning aan het Distelveld. Een breedbeeld TV en een DVD speler werden meegenomen. De voordeur is opengebroken om binnen te komen.

Helmond: Politie houdt man aan voor uitgave vals geld

De politie hield maandag om 00.30 uur op de Markt een 27-jarige man uit Helmond aan. Hij gaf in een horecagelegenheid op de Markt vals geld uit. Hij betaalde meerdere malen met een vals biljet van 50 euro. De man is meegenomen en ingesloten voor verder onderzoek.

Hulsel: Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling

De politie hield maandag om 06.00 uur in zijn woning een 19-jarige man uit Hulsel aan. Hij wordt verdacht van mishandeling. Hij zou rond 1.30 uur een 17-jarige jongen uit Bladel bij een vechtpartij hebben geslagen. Later die nacht kreeg hij ruzie met de broer van de jongen uit Bladel. Het slachtoffer werd in zijn gezicht geslagen waardoor zijn tand afbrak. Ook liep hij schaafwonden op. De 19-jarige Hulselnaar is ingesloten voor verder onderzoek.

Maarheeze: Diefstal uit bedrijf

Rond 01.00 werd ingebroken bij een bedrijf aan Den Engelsman. Er werd een aantal computers weggehaald uit de loods en de kantoorruimte. Een hek is verbogen en prikkeldraad is opengeknipt om op het terrein te komen. Om het pand te betreden werden twee ramen opengebroken.

Valkenswaard: Politie houdt snelheidscontrole

De politie controleerde zondag tussen 10.00 en 15.00 uur op de Luikerweg op snelheid. 188 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. In totaal werden 3630 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid is niet geregistreerd.

Veldhoven: Diefstal uit bedrijf

Bij een bedrijf aan de Kempenbaan werd maandag rond 01.00 uur ingebroken. De kluis is opengebroken, hieruit werden kassaladen met enkele honderden euros meegenomen. Uit de bijbehorende winkel zijn sigaretten weggenomen. De buitendeur werd opengebroken om binnen te komen.